USA Põhja-Korea erisaadik kohtub Moskvas Vene ametnikega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Põhja-Korea eriesindaja Stephen Biegun.
USA Põhja-Korea eriesindaja Stephen Biegun. Foto: Ed Jones / POOL / EPA / Scanpix

USA Põhja-Korea erisaadik Stephen Biegun kohtub kolmapäeval ja neljapäeval Moskvas Vene ametnikega, et arutada Põhja-Korea tuumarelvadest vabastamist, teatas Ühendriikide välisministeerium.

Kreml teatas kolmapäeval, et valmistatakse ette president Vladimir Putini ja Põhja-Korea juhi Kim Jong-uni kohtumist, mis võib aset leida juba järgmisel nädalal.

Venemaa, Lõuna-Korea ja Jaapani meedia vahendas, et Kim ja Putin kohtuvad Venemaa Kaug-Idas.

Venemaa ajaleht Izvestia kirjutas diplomaatilistele allikatele tuginedes, et kohtumine leiab aset Vladivostokis enne kui Putin sõidab 26-27. aprillil tippkohtumisele Hiinasse. Üks allikas hoiatas aga, et plaanid võivad muutuda, sest Kim on väga impulsiivne.

Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap kirjutas kolmapäeval, et Põhja-Korea lennufirma Air Koryo pani järgmiseks teisipäevaks graafikusse erilennu Vladivostokki.

Jaapani Jiji Press vahendas, et Vene diplomaatilise allika sõnul on «99 protsenti» kindel, et Putin ja Kim kohtuvad kolmapäeval Vladivostokis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles