Sangaste loss müüdi seadusevastaselt (5)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangaste Rukki päev Sangaste lossi õuel
Sangaste Rukki päev Sangaste lossi õuel Foto: Arvo Meeks / LEPM

Sangaste vallalt kunagise Sangaste vallavanema lähisugulaste käsutusse läinud lossi müügiga seotud tähtajad ei vasta seadustele ning valla õigusjärgsetel tuleb leida uus lahendus, kirjutas Äripäev.

Kui Sangaste valla volikogu otsustas 2016. aastal võõrandada Sangaste mõisa omanikfirma osakud 714 000 euroga MTÜ-le Sangaste Asundused, siis ostuhind tuli lepingu järgi tasuda alles 2021. aasta lõpuks. Nüüd on rahandusministeerium jõudnud järeldusele, et sellist tehingut vald sõlmida poleks tohtinud ning tehingut saab käsitleda kui laenu andmist, mis on kohalike omavalitsuse üksuse finantsjuhtimise seaduse kohaselt lubatud vaid juhul, kui tegemist on vallast viimasel kolmel aastal sõltunud ja eelarveaastal sõltuva üksusega.

«Kuna MTÜ Sangaste Asundused ei ole vallast sõltuv üksus, siis ei oleks tohtinud talle ka laenu anda,» seisab rahandusministeeriumi ettekirjutuses.

Pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles