Elmari muusikauudised

Liana Zeigo
, Raadio Elmar muusikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räppar nublu Eesti Muusikaauhindade jagamisel, jaanuar 2019.
Räppar nublu Eesti Muusikaauhindade jagamisel, jaanuar 2019. Foto: Madis Sinivee/Scanpix

Toome teieni raadio Elmar 15. nädala muusikauudised.  Nublu avaldas uue loo ning müüb limiteeritud kogustes T-särke, kitarrist Paul Neitsov hakkas laulma, Marianne Leibur võitis maineka konkursi Riias, Revals avaldas retroliku kõlaga laulu.

Nublu avaldas uue loo ning müüb limiteeritud koguses T-särke

Aasta meesartisti tiitliga pärjatud Nublu avaldas uue loo pealkirjaga «Muusikakool». Sõnade ja biidi autoriks on Nublu, arranžeeringu ja masteri on teinud Jozels (Joosep Järvesaar).

Nublu selle suve ainukesed avalikustatud esinemised on 23. juunil Pühajärve jaanitulel ja 18. juulil Beach Grindil.

Rocca al Mare keskuses Ballzy esinduspoes ja e-poes on müügil ka Nublu uus fännikaup, singli «Muusikakool» T-särk. Särke müüakse limiteeritud kogustes.


Ameerikas reisinud Triin Niitoja ja Sandra Hiie ühine singel räägib rändamisest

Triin Niitoja & Sandra Hiie avalikustasid ühise singli «Tahan rännata sinuga».

Triin Niitoja kommenteerib loo sündi: «Viimased kolm aastat olen palju reisinud Ameerika ja Eesti vahel. Ameerikasse kutsuti mind muusikat tegema, seal kohtusime ka Sandraga, kes sama tee oli ette võtnud. Viimasel ajal oleme mõlemad palju reisinud. Rännakud erinevatesse kohtadesse andsidki inspiratsiooni uueks  singliks. Ameerikas kogetu rikastas meie loomingut ning peagi võtame taas ette rännaku tagasi, et midagi uut ja huvitavat Teieni tuua».

Triin Niitoja on varasemalt tuntust kogunud «Eesti otsib superstaari» saatest ning samuti olnud tegus bändis Triin Niitoja & John4. Sandra Hiie on varasemalt tuntud keelpilli triost La Phoenix.


Revalsil ilmus romantiline retroliku kõlaga laul

Ansambel Revals avaldas uue loo pealkirjaga «Tänavamuusik». Romantiline valsitaktis lugu kirjeldab tänavamuusiku elu.

Loo autor on Jaanus Saago, kes enda sõnul sai loo kirjutamiseks inspiratsiooni üht väga andekat tänavamuusikut jälgides ning tal tekkisid tahtmatult küsimused, et kes ta on, kus ta tuleb ja miks ta seda teeb?

Lugu valmis koostöös produtsent Johannes Lõhmusega legendaarses Linnahalli stuudios. Revalsi uus kitarrist Rauno Laikjõe lisab, et laulule sooviti saada ehedat ja kõige paremas mõttes retrolikku kõla ning see õnnestus Johannese abil täielikult.


Jennifer Cohen avaldas New Yorgis kirjutatud laulu

Eelmise aasta septembris New Yorgis muusikat salvestanud Jennifer Cohen andis välja uue loo «Add spice». Laulu produtsentideks on Chris Hierro ja Robert Smith, kes ka Jenniferi Eesti Laulu laulu «Little baby El» taga olid. Muusikavideo autoriteks on Georg Tulver ning Laura Lisete Roosaar ning videos kehastab meesrolli Franz Malmsten. «Add spice» sündis New Yorgis kui Jennifer Cohen ja Luisa Lõhmus otsustasid sügise alguses USAsse lennata. Laulukirjutamise protsess toimus viie päeva jooksul, kus iga päev saadi neljakesi Robert Smithi Defy recordings nimelises stuudios kokku.

Jennifer kommenteerib laulu sündi: «Siiani polnud ma kunagi sellises stiilis muusikat kirjutanud – hommikul vara läksime stuudiosse, lõunapausiks oli laul valmis kirjutatud ning ülejäänud päev ja vahel ka öö kulus salvestamisele.»

Uue singli esitluspidu toimus kontsertklubis U3, kus tähistati ka Jenniferi 20ndat sünnipäeva.

Jennifer on varasemalt osalenud saates «Eesti otsib superstaari», kus neiu TOP 10 hulka jõudis. Samuti osales noor laulja konkursil Eesti Laul 2019.


Arvo Pärt pälvis Läti Tunnustusristi teise klassi ordeni

Läti Vabariigi president Raimonds Vējonis andis Arvo Pärdile Läti riikliku teenetemärgi Tunnustusristi teise klassi ehk suurohvitseri ordeni.

Läti president annab Tunnusristi erilise isamaa armastuse eest, samuti antakse Tunnustusrist lätlastele või välismaalastele, kellel on tähelepanuväärseid teeneid Läti teaduse, kultuuri või hariduse valdkonnas. 

Orden anti Arvo Pärdile üle seoses Läti presidendi riigivisiidiga Eestisse. Läti presidendipaar osales 10. aprillil president Kersti Kaljulaidi ja Georgi-Rene Maksimovski pakutaval riigiõhtusöögil Arvo Pärdi Keskuses Laulasmaal.

Tunnustusristi kolmanda klassi ehk komandöri ordeni sai dirigent Tõnu Kaljuste. 


Laulja Marianne Leibur võitis rahvusvahelise maineka konkursi Riias 

Noor laulja Marianne Leibur saavutas aprilli algul toimunud rahvusvahelisel konkursil Riga Jazz Stage esimese koha. Lisaks pälvis ta maineka Läti helilooja maestro Raimonds Paulsi poolt välja antava eripreemia. 

Riga Jazz Stage konkursil oli tänavu 2 kategooriat: vokalistid ja pianistid. Eelvoorus osales 56 muusikut 24-st riigist, kellest poolfinaali valiti 26 võistlejat. Finaalvooru jõudis 6 lauljat ja 7 pianisti. 

Võistlejaid hindas rahvusvaheline žürii, kuhu kuulusid muusikud, heliloojad ning festivalide ja kontsertide produtsendid USA-st, Jaapanist, Türgist, Itaaliast, Portugalist, Inglismaalt ja Baltikumist. 

Marianne on noor laulja, viiuldaja ja helilooja. Möödunud sügisel avaldas ta oma esimese muusikavideo laulule «Eile, täna, homme», mis on kirjutatud Ellen Niidu sõnadele. Mariannet saab kuulda 18. aprillil algaval festivalil Jazzkaar kolmel korral: tasuta kontsertide päeval 21. aprillil Põhjala pruulikojas, 23. aprillil Jazzkaare linnaruumiprojekti raames Rahvusraamatukogus ning 28. aprillil Vabal Laval.


Kitarrist Paul Neitsov hakkas laulma

Paul Neitsovi ja Aapo Ilvese koostöös sündis laul „Tule“, milles kõik instrumendid on sisse mänginud ja laulnud Paul ise.

Paul Neitsov pole varem laiema avalikkuse ees laulnud. Muusiku sõnul puudutas Aapo Ilvese kirjutatud tekst teda kohe, kui ta poolteist aastat tagasi Aapo raamatut «Tulen öösel sulle koju» sirvis. Varakevadel võttis Neitsov teksti uuesti ette, kitarri kätte ja meloodia voolas ise välja. «Tule» on Pauli sõnul laul kõigile neile, kel on tulnud armastuse ja vihkamise vahelist pooltooni venitada.

Aapo Ilves lisab, et tegu on väga kirgliku ja ausa igatsuse ja  andeks palumise luuletusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles