Kim Jong-un sõidab Vladimir Putinile külla

Copy
Kim Jong-un jälgimas relvakatsetust.
Kim Jong-un jälgimas relvakatsetust. Foto: 朝鮮通信社 / AP / Scanpix

Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un külastab sel kuul Venemaad ning kohtub esmakordselt Venemaa president Vladimir Putiniga.

«Vladimir Putini kutse peale külastab Kim Jong-un aprilli teises pooles Venemaad,» teatas Kreml oma veebilehel tehtud avalduses.

Putini ja Kimi võimalikust kohtumisest on juba mõnda aega räägitud. Eile ütlesid Venemaa

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Aleksei Nikolskii/TASS / Scanpix

välisministeeriumi allikad väljaandele Izvestia, et liidrite esimene kohtumine on planeeritud järgmiseks nädalaks ja see saab toimuma Vladivostokis.

Tõenäoliselt loodab Kim kohtumisel Putini oma poolele võita, et Venemaa president hakkaks rääkima ÜRO Julgeolekunõukogu poolt Põhja-Korea vastu kehtestatud sanktsioonide leevendamisest.

Põhja-Korea lennufirma Air Koryo on 23. aprilliks plaanidesse lisanud eralennu Vladivostokki ning Lõuna-Korea uudisteagentuuri KBS teatel võib kohtumine toimuda päev hiljem.

Putini ja Kimi kohtumine leiab aset kaks kuud pärast Kimi ja USA president Donald Trumpi viimast tippkohtumist Hanois, kus kokkuleppele ei jõutud. Pärast Hanoi tippkohtumist on kõnelused Washingtoni ja Pyongyangi vahel aeglustunud ning Venemaa ja Põhja-Korea suhtlus tihedamaks muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles