Hingepõhjani pettunud Tottenhami mängija oleks pidustustest peaaegu ilma jäänud

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moussa Sissoko (vasakul) võitluses Bernardo Silvaga.
Moussa Sissoko (vasakul) võitluses Bernardo Silvaga. Foto: Darren Staples / Sportimage/PA Images

Jalgpalli Meistrite liigas mängisid eile sarja ajaloo ühe pöörasema stsenaariumiga stsenaariumiga kohtumise Manchester City ja Tottenham. Kui staadionil ja telerite ees olnud inimesed said mõne minuti jooksul teada, kumb meeskond edasi pääses, siis Tottenhami mängija Moussa Sissoko elas pikka aega teadmatuses.

Esmalt sellest, mis Manchester City kodustaadionil lahti rullus. Mäng algas maruliselt, kui Tottenham ja City lõid esimese 11 minutiga neli (!) ja 21 minutiga viis väravat, mis tähistab ühtlasi Meistrite liiga rekordit. Manchester City juhtis sel hetkel 3:2.

Teist poolaega alustas marulise surve toel kodumeeskond City, kelle pingutused kandsid ka 59. mänguminutil vilja, kui jala sai valgeks Sergio Agüero, kui ta viis valitseva Inglismaa meisterklubi poolfinaali lävele. Ent see polnud veel kõik. 73. minutil tõusis Tottenhami päästeingliks avapoolaja lõpus Sissoko vigastuse tõttu vahetusest sekkunud Hispaania ründaja Fernando Llorente, kelle nurgalöögist puusaga löödud tabamus tähendas külalismeeskonnale kolmandat võõrsilväravat, seis oli 4:3.

Kohtumise neljandal üleminutil jõudis taas sihile Sterling ning Etihadi staadionil läks lahti tõeline möll, kuid peagi ilmus staadioni ekraanile teade, et värav sündis suluseisust, mistõttu jäi City jaoks poolfinaaliuks kolmandat aastat järjest suletuks. Tottenham jõudis aga seevastu esimest korda pärast 1962. aastat poolfinaali ehk lõppes 57 aasta pikkune ootus.

Tottenhami mängija Sissoko, kes vahetati vigastuse tõttu juba 41. minutil välja, ei teadnud tükk aega meeskonna edasipääsust midagi. Ta oli pärast Sterlingu (suluseisust) löödud väravat sedavõrd pettunud, et jooksis otsemaid riietusruumi.

Kuna ta oli seal üksi, siis ei jõudnud temani ka informatsioon, et Sterlingu värav tühistati ning edasi pääses Tottenham. «Nägin pingilt 5:3 väravat ning läksin otsejoones riietusruumi. Seal ei olnud mitte kedagi. Polnud ka telerit, et mängu näha. Seega teadsin vaid seda, et oleme Meistrite liigast välja langenud,» ütles Sissoko.

Sissoko emotsioonid tegid kannapöörde pärast seda, kui tema juurde tuli üks klubi töötaja. «Uskumatu! Me tegime seda!» ütles Sissokole, kes küsis kohe vastu: «Kuidas küll?»

Seejärel ütles klubi töötaja talle, et Sterlingu värav tühistati. «Panin oma T-särgi selga, unustasin oma vigastuse ning jooksin kiirelt tagasi väljakule teiste juurde. Ma ei tahtnud pidustustes kõrvale jääda. See oli ju ajalooline moment.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles