Kalev Stoicescu: sõnumiteta viisakusvisiit (10)

Kalev Stoicescu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid kohtub Kremlis Vladimir Putiniga
President Kersti Kaljulaid kohtub Kremlis Vladimir Putiniga Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Kaljulaidi Moskva visiit mingit erilist tulemust ei toonud, leiab Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse teadur ja kolumnist Kalev Stoicescu.

Suhtlemine naaberriikide Eesti ja Venemaa vahel on loomulik. Veel parem, kui see on viisakas, nagu äsjase kohtumise puhul Vabariigi Presidendi Kersti Kaljulaidi ja Venemaa presidendi Vladimir Putini vahel.

Esitati vastastikku viisakalt etteheiteid – Venemaa tegi seda otseselt, viidates hallipassi omanikele, vene keele «alla surumisele» ja «natsismi ülistamisele» Eestis, kuid Eesti kõrgeim esindaja küsides Venemaa juhtide arvamust Ukraina, Gruusia ja Süüria kohta. Oleks tore, kui selline toon kahepoolsetes suhetes jääks püsima, kuid vaevalt, et sisuline pool muutub kuigi palju. Venemaa võib küll muuta üleöö oma retoorikat, kuid kindlasti mitte etniliste venelaste ja vene keelega seotud küsimustes, mis oleks Kremli ideoloogiaga sügavas vastuolus.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles