Parma nahutas võõrsil Unicsit ja kustutas Kaasani meeskonna põhihooaja esikohašansid

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Kui Kalev/Cramo 8.kohast kõrgemale ei tõuse, kohtub Eesti meeskond play-offides CSKA-ga
Kui Kalev/Cramo 8.kohast kõrgemale ei tõuse, kohtub Eesti meeskond play-offides CSKA-ga Foto: Tairo Lutter / Postimees

Korvpalli VTB Ühisliigas oli Kaasani Unicsil neljapäeval tarvis igal juhul võita Permi Parmat, et hoida elus põhihooaja esikohašansse.

Kuid läks teisiti. Ilmselgelt kohtumise alguses vastast alahinnanud Kaasani klubi ei leidnud rohtu Parma Läti leegionäri Janis Blumsi ja Nikolai Žamko kolmeste vastu. Poolaeg lõppes 33:33 viigiga.

Teisel poolajal jätkus punkt-punkti mäng, kuni Tre`McLeani seitsme punkti ja Ken Browni kolmese abil tegi Parma kiire 12:0 vahespurdi. Unics üritas küll mängu pööret tuua, kuid Permi ameerklaste duo oli pidurdamatu. Mehed viskasid kolmandal veerandajala kahe peale 22 punkti ja enne viimast veerandit juhtis Parma 65:50.

Viimasel 10 minuti jooksul jõudis püüdis Unics Parma mängu tappa, jõudis kolm minutit enne lõpuvilet korraks küll viie punkti kaugusele, kuid kohe vastas McLean tabava kolmepunkti viskega. Sellega olid Kaasani klubi lootused põhihooja võidule minetatud.

Mängu parim oli Tre`McLean, kes tõmbas Permi mängu käima, tõi 22 punkti, tegi kolm vaheltlõiget ja pani ühe kulbi.

Unicsi treener Dimitris Priftis ütles peale mängu:«Oli äärmiselt kehv päev. Me ei mänginud oma taste välja ja olime jusktkui ilma energita. Kuid läheme edasi. Meil on kolme päeva pärast veel üks mäng, keskendume sellele.»

Ühtlasi tähendab Unicsi 76:82 kaotus Parmale seda, et kui Kalev/Cramo ei tõuse 8.kohast kõrgemale, kohtub Eesti esiklubi VTB Ühisliiga play-offi esimeses ringis Moskva CSKA-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles