Marie Turmann ja Harri Lill alustavad homme Norras segapaariskurlingu maailmameistrivõistlusi

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Marie Turmann ja Harri Lill.
Marie Turmann ja Harri Lill. Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon

Tänu Turmann/Lill viimaste aastate tulemustele asub Eesti segapaaride arvestuses maailma edetabelis 14. Positsioonil. Eesti parim kurlingupaar hakkab tänavusel MMil mõõtu võtma 48 võistkonnaga.

Turmann ja Lill on sel hooajal hoidnud stabiilselt mängutaset - MMi ettevalmistuseks on nad mänginud seitse MK-etappi ning igal etapil on nad pääsenud alagrupist edasi kohamängudele.

«Meie eesmärgiks on mängida MMil enda parimat mängu ning esmaseks sihiks on pääseda kohamängudele ehk ideaalis soovime jõuda alagrupi kahe parima hulka,» ütles kurlingumängija Harri Lill. 

Tänavusel MMil on võistlemas rekordarv osalejaid, kokku 48 võistkonda. Eesti alagrupis asub maailma edetabelis eestlastest kõrgemal kaks võistkonda - Norra (3. koht) ja Šotimaa (12. koht). Alates järgmisest aastast vähendab Maailma Kurlingu Föderatsioon MMi osalejate arvu 20 võistkonnani. See tähendab, et selle aasta 16 parimat tiimi kvalifitseerub otse 2020. aasta MMile. Neli kohta täidetakse kvalifikatsiooniturniiril.

Marie Turmann ja Harri Lill tulid 2016. aasta MMil kuuendaks ning eelmisel aastal saavutasid 13.koha.

Segapaariskurlingu maailmameistrivõistlused algavad 20. aprillil ja kestavad 27. aprillini. MMi esimeses mängus kohtub Eesti segapaar laupäeva hommikul Mehhiko võistkonnaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles