Lukašenko ei välista teise tuumajaama ehitamist Valgevenesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenko esineb aastakõnega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenko esineb aastakõnega. Foto: Maxim Guchek / Maxim Guchek/BelTA/TASS / Scanpix

Valgevene president Aleksandr Lukašenko ütles täna aastakõnes parlamendile ja rahvale, et peab vajalikuks vähendada vabariigi sõltumist Vene gaasist ja naftast ning ta ei välista teise tuumajaama ehitamist.

«Kui see kogemus meil on edukas, tuumajaamaga, pole välistatud, et tulevikus, juba ilma sinu ja minuta, tuleb meie uuel ühiskonnal ehitada veel üks tuumajaam. Selleks on meil koht olemas, see on juba välja valitud,» ütles Lukašenko.

«Meil tuleb lõpetada sõltumine maagaasist, naftast ja muudest süsivesinikest ja minna üle elektrile. Ma olen selle protsessi pooldaja - meil on vaja üle minna elektrienergiale,» seletas Valgevene president.

Lukašenko sõnul valis ta juba välja koha teise tuumaelektrijaama ehitamiseks. Variante oli kaks.

«Idas on selline koht,» ütles ta, kuid ei nimetanud konkreetset kohta.

Valgevene ehitab Grodno oblastis Astravetsi linna lähedale tuumajaama, millel on kaks 1200 megavatise võimsusega energiablokki. Esimese energiabloki käikuandmine on kavandatud 2019. aasta novembrisse ja teisel 2020. aastasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles