Prantsusmaal sagenevad politseinike enesetapud (1)

Copy
Prantsuse politsei Pariisis kollaveste ohjeldamas.
Prantsuse politsei Pariisis kollaveste ohjeldamas. Foto: Zumapress/Scanpix

Prantsuse politseiametnikud kutsuvad korraldama kiiresti kohtumist siseminister Christophe Castaner'ga, kuna sel aastal on endalt elu võtnud juba 28 korrakaitsjat, neist kaks sel nädalal.

Siseministeeriumi andmetel sooritas eelmisel aastal enesetapu 68 politseinikku.

Politsei ametiühingud korraldasid eile politseijaoskondades vaikiva protesti, et elust lahkunud korrakaitsjatele austust avaldada.

Ametiühingud märkisid, et mullu koostatud plaan enesetappude ärahoidmiseks peab muutuma siseministeeriumi prioriteediks.

Pariisis ja teistes Prantsuse linnades on politseile viimasel ajal pingeid põhjustanud president Emmanuel Macroni vastased niinimetatud kollavestide meeleavaldused, mis tihtipeale on muutunud vägivaldseks või lõppenud rüüstamisega.

Valitsus nõustus detsembris pärast politseinike meeleavaldusi tõstma korrakaitsjate palka ja maksma neile ületunnitasu. Siseministeerium teatas, et pärast kõnelusi politseinike ametiühingutega jõuti palgatõusus kokkuleppele.

Ametiühingute andmeil nõustus president Macroni valitsus tasuma neile ka 275 miljoni euro jagu tasu ületundide eest. Ametiühingud tervitasid lepet, kuid suur osa politseinikke pidasid palgatõusu ebapiisavaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles