Süüria kõrbes hukkus IS-i rünnnakutes 35 valitsusvägede sõdurit (1)

Copy
Süüria sõdur lahingupositsioonil.
Süüria sõdur lahingupositsioonil. Foto: AFP / Scanpix

Süüria kõrbes on äärmusrühmituse Islamiriik (IS) rünnakutes viimase 48 tunni jooksul surma saanud 35 Süüria valitsusvägede sõdurit ja nende liitlast, teatas täna vabaühendus. 

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse teatel on hukkunute seas vähemalt neli kõrgemat armeeohvitseri.

Sõdurid ja omakaitseväelased tapeti Homsi provintsist idas. 

Tegemist oli «suurima rünnaku ja suurima hukkunute arvuga alates sellest, kui kalifaat lööduks kuulutati», ütles keskuse juht Rami Abdel Rahman. 

Lahingutes hukkus ka kuus IS-i džihadisti, lisas organisatsioon. 

IS võttis rünnakute eest vastutuse oma meediakeskuse Amaq vahendusel. Amaqi andmeil alustati operatsiooni neljapäeva õhtul.  

Džihadistide rühmitus kaotas viimase nende valduses olnud territooriumi Süürias eelmisel kuul, kuid võitlejad peidavad ennast veel Süüria ja Iraagi kõrbe- ning mägialadelel.

Süüria kõrb, araabiakeelse nimega Badia, ulatub pealinnast Damaskusest Homsi ja Hama linnadeni sellest põhjas ning Eufrati jõeni Iraagi piiri lähistel, kus IS kaitses hiljuti viimast selle kontrolli all olnud ala kurdide-araablaste relvaliidu Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) vastu. 

IS-i radikaalid alustasid pealetungi naaberriikides Süürias ja Iraagis 2014. aastal.

Süüria sõjas on alates 2011. aastast surma saanud üle 370 000 inimese ja miljonid on pidanud vaenutegevuse tõttu oma kodudest lahkuma.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles