Gruusia president tänas telefonikõnes Kaljulaidi Gruusia teema tõstatamise eest Putiniga (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Salomé Zurabišvili.
Gruusia president Salomé Zurabišvili. Foto: PETRAS MALUKAS / AFP / Scanpix

Gruusia president Salomé Zurabišvili tänas reedel telefonikõnes president Kersti Kaljulaidile teda Gruusia teema tõstatamise eest kohtumisel Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.

Gruusia meedia teatel toimus telefonikõne Gruusia presidendi initsiatiivil.

Zurabišvili rõhutas, et Eesti on Gruusia üks suurimaid toetajaid ja kasutab rahvusvahelistel kohtumistel alati võimalust, et avaldada Gruusiale toetust.

Kersti kaljulaid kohtus Moskvas Kremlis Vladimir Putiniga neljapäeval. Kaljulaid ütles pärast kohtumist Eesti saatkonnas toimunud pressikonverentsil, et muude teemade kõrval tõstatas ta ka Ukraina ja Gruusia küsimuse.

«Rääkisime olukorrast Ukrainas, rääkisime olukorrast Gruusias. Rääkisin, et ma olen mõlemas riigis seisnud konfliktijoonel ja rääkinud inimestega läbi tarade ja tõkkepuude. Arutasime, millised võiksid olla nende konfliktide lahenduste tulevikustsenaariumid. Loomulikult rõhutasin igal sammul Euroopa Liidu positsioone, mille eest Eesti kindlasti seisab Euroopa Liidu liikmesriigina,» ütles Kaljulaid pärast kohtumist.

Venemaa annekteeris 2008 aastal Gtruusia koosseisu kuuluvad Abhaasia ja Lõuna-Osseetia, kus asuvad vormiliselt iseseisvad riigid, mida on tunnustanud vaid mõni riik. Venemaa annekteeris 2014 aastal Ukraina koosseisu kuuluva Krimmi poolsaare. Samuti on Ida-Ukrainas Donetski oblastis loodud niinimetatud vabariigid loodud Moskva toetusel, kuigi Venemaa ise on oma osalust seal toimuvas eitanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles