Galerii: sajad inimesed jooksid koos presidendiga päikeselis Kadrioru pargis veteranide auks

Postimees
Copy

Täna toimus Sinilillekampaania «Anname au!» raames Tallinnas Kadriorus Sinilillejooks. Veteranide auks jooksis umbes 700 suuremat ja väiksemat jooksjat. Kiireim jooksja oli Mark Abner, kes läbis 3,2 km distantsi ajaga 09:37.

«See jooks ei ole tavaline rahvajooks, see on eriline jooks, sest me anname au,» alustas president Kersti Kaljurand tervituskõne jooksjatele ja rõhutas, et Sinilillejooksul osalemine on võimalus kõigile toetada Eesti eest välismissioonidel osalenud kaitseväe ja Kaitseliidu veterane. «Me aitame neid, me oleme selle üle uhked ja jookseme, ükskõik kas kiiresti või aeglaselt, aga me anname sellega au!» lisas president Kaljulaid.

Kevadiselt soe ilm oli meelitanud Kadriorgu sadu inimesi. Lapsed said end proovile panna Sinilillekese jooksudel, kus kokku osales sadakond last. Sinilillejooksule anti start kell 12 ning umbes 600 jooksusõpra koos Kaljulaidiga jooksid päikselises Kadrioru pargis Eesti kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide auks ja toetuseks.

Kadrioru Sinilillejooksu üldarvestuses, aga ka kogu Sinilillejooksu sarja seni kiireim jooksja oli Mark Abner ajaga 09:37. NATO ühing tänab Tallinna Sinilillejooksu üldvõitjat NATO70/Eesti15 aastapäeva raames võimaldades talle osavõtu NATO70 jooksul, mis toimub käesoleva aasta oktoobris Budapestis. Naistest oli kiireim Laura Maasik ajaga 11:34. Jooksude vanuseklassides võitjaid autasustati unikaalsete Sinilillejooksu medaliga. Iga Sinilillejooksul osaleja saab endale välja printida Kaitseväe juhataja signatuuriga interaktiivse Sinilillejooksu diplomi koos oma üldfüüsilise testi tulemustega.

Sinilillejooksude sari on oma vormilt Eestis ainulaadne. Enne 3,2 kilomeetrise distantsi läbimist oli osalejatel soovi korral võimalik läbida ka üldfüüsiline test, kus nad said panna proovile enda füüsilised võimed sarnaselt kaitseväes läbi viidavale üldfüüsilisele testile.

Kampaania vältel on toimunud jooksud Pärnus, Brüsselis, Tartus ja Narvas. Veel on sel aastal võimalus joosta Sinilillejooksul järgmisel pühapäeval, 28.aprillil, Kopenhaagenis ja Washingtonis. Kokku on sel aastal jooksnud veteranide auks Sinilille- ja Sinilillekese jooksudel veteranide auks enam kui kaks tuhat suuremat ja väiksemat jooksusõpra.

Kuuendat aastat peetava Sinilillekampaania eesmärk on kutsuda inimesi üles kandma Sinilille märki Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide ja nende lähedaste toetamiseks. Veteranikuul kogutud annetused, sealhulgas Sinilillejooksude osavõtutasud, aitavad toetada veterane ja nende lähedasi, lisaks tervishoiu ja spordi valdkonda laiemalt  - soetada Lõuna-Eesti Haigla Sihtasutusel taastusravi seadmeid, MTÜ Peaasjadel jätkata tegevust vaimse tervise edendamisel, Võru linnal rajada välijõusaali ning Eesti Invaspordi Liidul viia läbi istevõrkpalli treeninguid ning osaleda võistlustel.

Iga Sinilille märk, mille on valmistanud SA Hea Hoog vahendusel vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimesed üle Eesti, on unikaalne käsitöö. Kõikjal Eestis aitavad Sinilille sõnumit ja-märke levitada ning annetusi koguda Naiskodukaitse vabatahtlikud.

Veteranikuu kulmineerub 23. aprillil veteranipäeva tähistamisega Tallinnas Vabaduse väljakul toimuva Veteranirockiga, kus astuvad üles Tanel Padar, Elephants from Neptune, Pedigree, Pööriöö ja ajateenijate bänd Kitarripatarei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles