Tartu ülikooli kantsleriks pürib paarkümmend soovijat

Tartu Postimees
Copy
Tartu ülikooli viis tippjuhti selguvad hiljemalt juunis.
Tartu ülikooli viis tippjuhti selguvad hiljemalt juunis. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli viie tippjuhi leidmiseks korraldatud konkursil osutusid kõige menukamaks ülikooli kantsleri ja finantsjuhi ametikoht: kantsleriks tahab saada 19 ja finantsjuhiks kaheksa inimest.

Ülikooli kantsler korraldab hankeosakonna, infotehnoloogia osakonna, kantselei, kinnisvara-, personali- ning turundus- ja kommunikatsiooniosakonna tööd. Peale selle vastutab kantsler Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi, Tartu üliõpilasküla ja Tartu üliõpilasmaja töö eest.

Tartu ülikooli eelmine kantsler Meelis Luht otsustas aasta alguses kandideerida riigikokku ning sõlmis rektor Toomas Asseriga kokkuleppe, et lahkub riigikogu valimiste järel kantsleri ametikohalt. Nii panigi 2017. aasta augustist kantslerina töötanud Luht 3. märtsist ameti maha.

Eelmise aasta augustis lahkus seoses uue rektori ametisse asumisega töölt finantsjuht Taimo Saan, kes oli ülikooli finantstegevust juhtinud paarkümmend aastat. Nüüd esitas finantsjuhi konkursile avalduse kaheksa inimest.

Ülikooli muuseumi juhi kohale laekus viis, raamatukogu direktori kohale kolm ja Narva kolledži direktori kohale kaks avaldust.

Tartu ülikooli personaliosakonna juhataja Kristi Kuninga sõnul on need ülikooli jaoks olulised ametikohad. Ta lisas, et kandidaatide hindamiseks luuakse komisjonid, kuhu kaasatakse ka eksperte väljastpoolt ülikooli. Kantsleri ja finantsjuhi valikul teeb lõppotsuse rektor ning asutuste direktorid valib senat. Valimine on kavandatud senati mai- või juunikuu istungile.

Nii kantsleri, finantsjuhi, raamatukogu direktori kui ka Narva kolledži direktori kohal töötavad praegu kohusetäitjad. Augustis lõpeb ka ülikooli muuseumi praeguse direktori viieaastane ametiaeg, seepärast otsustati alustada uue direktori otsinguid samal ajal kui teisi juhte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles