Mezzos näeb täna olulist kontserti

Kultuuritoimetus
Copy
Arvo Pärdi autoriõhtul Pariisi Filharmoonias esitasid dirigent Tõnu Kaljuste juhatusel Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester Arvo Pärdi teoseid
Arvo Pärdi autoriõhtul Pariisi Filharmoonias esitasid dirigent Tõnu Kaljuste juhatusel Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester Arvo Pärdi teoseid Foto: ev100.ee

Täna õhtul, Eesti aja järgi kell 21.30 saab Mezzo telekanalis kaasa elada 20. oktoobril 2018. aastal Pariisis toimunud kontserdile. 

Arvo Pärdi autoriõhtul Pariisi Filharmoonias esitasid dirigent Tõnu Kaljuste juhatusel Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester hinnatud helilooja märgilisi teoseid. Kontsert oli pühendatud Eesti 100. sünnipäevale.

Arvo Pärdi autoriõhtu Pariisi Filharmoonias kõlasid:

  • «Fratres» viiulile, keelpilliorkestrile ja löökpillidele (1977/1992) *
  • «Cantus Benjamin Britteni mälestuseks» keelpilliorkestrile ja kellale (1977/1980)
  • «Aadama itk» segakoorile ja keelpilliorkestrile (2009)
  • «Salve Regina» segakoorile, celestale ja keelpilliorkestrile (2001/2011)
  • «Te Deum» (1984–1985/1992)

*Harry Traksmann (viiul)

Arvo Pärt ei ole üksnes tuntuim Eestist pärit helilooja, vaid ka üks neist muusikutest, kes kaasajal on kõige tugevamalt mõjutanud arusaamist muusika olemusest. Tema teoste ilu, lihtsus ja sügava vaimsusega sõnum on puudutanud kuulajaid hoolimata rahvusest, kultuuritaustast ja vanusest.

Tema loomingu hinnatud interpreetidena on Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Tallinna Kammerorkestrit kutsutud esinema paljudele kuulsatele festivalidele ning nende salvestis «Adam's Lament» (dirigent Tõnu Kaljuste, ECM) pärjati Grammy auhinnaga. Mõlemad kollektiivid on koos musitseeritud paljudel mainekatel lavadel maailmas, sh ka New Yorgi Carnegie Hallis ja Washingtoni Kennedy keskuses.

Lisaks 21.aprillile näeb kontserdist salvestust Mezzos veel 1. mail (11:00 ), 7. mail (14:55) ja 11. mail (18:55).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles