Vene meedia pani Kaljulaidi visiidi enda kasuks tööle (8)

Postimees
Copy
President Kersti Kaljulaid kohtumas eelmisel nädalal Vladimir Putiniga. 
President Kersti Kaljulaid kohtumas eelmisel nädalal Vladimir Putiniga. Foto: Konstantin Sednev

President Kersti Kaljulaidi visiidist Moskvasse ja kohtumisest Venemaa riigipea Vladimir Putiniga sai Eesti meedias suursündmus. Venemaal oli tähelepanu küll mõnevõrra väiksem, kuid mõned väljaanded tegid siiski kokkusaamisest oma järeldusi. Lääne meedia jaoks polnud tegu tippsündmusega ning suuremate väljaannete kajastus piirdus enamasti uudisteagentuuride AFP ja AP üldsõnaliste teadetega.

Presidentide kohtumisest kirjutas pikemalt Venemaa ajaleht Kommersant. Väljaandes töötav Andrei Kolesnikov veetis Kremlis aega Eesti ajakirjanike, kaamerameeste ja fotograafidega ning kirjeldas ühes artiklis nii Kaljulaidi ja Putini kohtumist kui ka sellele järgnenud kohtumist Putini ja Prantsusmaa äriringkondade esindajate vahel. Kommersant väitis, et Putini ja Kaljulaidi eraviisiline vestlus kestis alla ühe tunni.

Küll aga puhus Kolesnikov juttu ühe Kremlis viibinud Eesti kaameramehega, kellelt uuris, kas tõesti soovitasid paljud eestlased riigipeal mitte Venemaale sõita.

Kaameramees olla vastanud: «Tead, Eesti on riik, kus keegi pole presidendiga rahul, aga presidendile maksame ikkagi palka.» Ta oli jätkanud ja öelnud, et pole vahet, kuhu president läheb – ikka ei olda rahul. «Ta käis Aafrikas, kõik olid rahulolematud. Siia (Moskvasse) saabus ta Portugalist. Miks meil seda Portugali vaja on?» vahendas Kommersant kaameramehe sõnu.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles