Zelenskõi võit: pettumus pani ukrainlasi valima teadmatust (49)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Ülekaalukalt Ukraina presidendiks valitud Volodõmõr Zelenskõi rõõmustamas oma toetajate keskel eile õhtul pärast lävepakuküsitluste tulemuste avaldamist.
Ülekaalukalt Ukraina presidendiks valitud Volodõmõr Zelenskõi rõõmustamas oma toetajate keskel eile õhtul pärast lävepakuküsitluste tulemuste avaldamist. Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/Scanpix

Pahameel riiki kurnava sõja, viletsa majandusliku olukorra ja lokkava korruptsiooni pärast osutusid ukrainlaste jaoks tugevamaks jõuks kui kartus selle ees, mida hakkab peale poliitikakogemuseta president, ja nii saabki järgmiseks viieks aastaks Ukraina juhiks näitleja Volodõmõr Zelenskõi, kellele ennustasid edu ka kõik eelnevad arvamusküsitlused

Mille eest Zelenskõi riigipeana täpselt seista kavatseb, ei tulnudki valimiskampaania käigus välja, kuid sellest hoolimata sai ta protestivaimu najal presidendivalimiste teises voorus 73 protsenti häältest senise presidendi Petro Porošenko 25 protsendi vastu, kui uskuda lävepakuküsitlusi, mis esimeses hääletusvoorus olid üsnagi täpsed. Ülejäänud sedelid olid rikutud, vahendas AFP.

«Ma ei vea teid kunagi alt!» lubas võidukas Zelenskõi lävepakuküsitluste tulemuste avalikustamise järel oma valimispeol. «Kuigi ma pole veel ametlikult president, võin ma Ukraina kodanikuna öelda kõigile endistele Nõukogude Liidu riikidele: «Vaadake meid! Kõik on võimalik!»»

Kommentaarid (49)
Copy
Tagasi üles