Ukraina valimistel juhib ametlike tulemuste kohaselt jõudsalt Zelenskõi

BNS
Copy
Riigipea roll käpas: Ukrainas populaarses komöödiaseriaalis «Rahva teener» kehastab Volodõmõr Zelenski tavalisest ajalooõpetajat Vassõl Goloborodkot, kes saab ootamatult Ukraina presidendiks. Nüüd võib näitleja endaga päriselus sama moodi minna.
Riigipea roll käpas: Ukrainas populaarses komöödiaseriaalis «Rahva teener» kehastab Volodõmõr Zelenski tavalisest ajalooõpetajat Vassõl Goloborodkot, kes saab ootamatult Ukraina presidendiks. Nüüd võib näitleja endaga päriselus sama moodi minna. Foto: Jaroslav Burdovõtsõn / Wikimedia Commons

Meelelahutaja Volodõmõr Zelenskõi juhib pühapäeval korraldatud Ukraina presidendivalimiste teises voorus ülekaalukalt ja on kogunud 73,06 toetusprotsenti, teatas keskvalimiskomisjon, kui kokku oli loetud 75,99 protsenti häältest.

Petro Porošenko on saanud 24,6 protsenti häältest.

Zelenskõi juhib kõigis oblastites peale Lvivi.

Porošenko tunnistas juba pühapäeva õhtul pärast lävepakuküsitluste tulemuste teatavakstegemist valimiskaotust ja õnnitles Zelenskõid võidu puhul.

«Tulemused on selged. Helistan oma vastasele ja õnnitlen teda. Ma lahkun ametist, kuid ma tahan rõhutada – ma ei lahku poliitikast,» ütles Porošenko.

Viimastel andmetel kujunes valimisosaluseks 62,07 protsenti. Eestis osales Ukraina valimistel 1138 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles