Sri Lanka veretööga olid seotud seitse enesetapuvõitlejat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähedased plahvatusohvrit leinamas.
Lähedased plahvatusohvrit leinamas. Foto: AP/Scanpix

Kaheksast eile Sri Lankal korraldatud ohvriterohkest rünnakust kuus sooritasid kohtueksperdi sõnul seitse enesetapuvõitlejat. 

Kirikutes ja hotellides toime pandud koordineeritud plahvatustes sai surma vähemalt 290 ja vigastada umbes 500 inimest. Võimud on kinni pidanud 24 kahtlusalust. 

Ründajate surnukehade uurimine on välja selgitanud, et tegemist oli enesetapuvõitlejatega, ütles ekspert Ariyananda Welianga, kelle sõnul ründas Colombo Shangri-La hotelli kaks suitsiidipommarit. 

Politsei uurib ühtlasi teateid, mille kohaselt luureametil oli infot rünnakuplaanide kohta. Kaks Sri Lanka ministrit on viidanud võimalikele puudustele luureametite tegevuses.

«Mõned luureametnikud olid rünnakuohust teadlikud. Tuleb tõsiselt uurida, miks hoiatusi eirati,» kirjutas telekommunikatsiooniminister Harin Fernando Twitteris. Integratsiooniminister Mano Ganeshan kirjutas, et tema ministeeriumi julgeolekutöötajaid oli hoiatatud, et kaks enesetapuvõitlejat võivad rünnata poliitikuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles