Eraravikindlustus kui tervise lisagarantii – mis see on?

ERGO kindlustus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ERGO Kindlustus

Vabatahtlik ravikindlustus ehk eraravikindlustus on mõeldud neile, kelle jaoks on oluline regulaarselt oma tervist kontrollida ning mure korral kiiresti arsti juurde pääseda. Kui oled kogenud pikki järjekordi eriarsti juurde pääsemiseks või erakliiniku hinnakirjast rahakott üle ei käi, tasub võtta tervisele lisagarantii.

ERGO elu- ja tervisekindlustuse arendusjuht Dekla Uusma selgitab lähemalt, mida eraravikindlustus täpsemalt tähendab ning kellele see on mõeldud.

Miks on eraravikindlustus oluline, kui ma juba olen riiklikult ravikindlustatud?

Vabatahtlik ravikindlustus täiendab Haigekassa kindlustust. Üks olulisemaid eraravikindlustuse eeliseid on, et see annab võimaluse saada eriarsti juurde kiiremini, kuna tasulise visiidi kulud katab kindlustus. Samuti hüvitab eraravikindlustus kulutusi tervisele, mida Haigekassa ei hüvita, näiteks hambaravi, arsti määratud füsioterapeudi kulud. Samuti hüvitatakse abivahendite kulud pärast haigust või õnnetust, näiteks kargud, ratastool, tugisidemed jms.

Puutume ERGOS igapäevaselt kokku klientidega, kellel on olnud vabatahtlikust ravikindlustusest palju abi. Näiteks tavapärasesse tervisekontrolli läinud naistel avastatakse enim emakakaelas toimunud muutusi ning meestel eesnäärmemuutusi. Haigekassa järjekorrad nimetatud operatsioonidele on pool aastat kuni aasta. Eraravikindlustusega aga on võimalik lasta teha operatsioon ka erakliinikus, mille kulud hüvitab kindlustus.

Mul pole seni pikkade eriarstijärjekordadega kokkupuudet olnud. Kui pikad on Eestis eriarstijärjekorrad?

Näiteks selle aasta 1. märtsi seisuga oli nahaarsti järjekord Põhja-Eesti Regionaalhaiglas 101 päeva ehk ligikaudu neli kuud. Statistika kohaselt on aga melanoomi haigestumine Eestis viimase kümne aastaga kahekordistunud. Aastas saab nahavähi diagnoosi üle 1400 inimese. Vähi varajane avastamine on ülimalt oluline. Seega valitakse pigem vastuvõtt erakliinikus, mis on tasuline. Eraravikindlustus aitab katta tekkinud kulud.

Kes saavad üldse eraravikindlustust sõlmida?

Eraravikindlustuse sõlmimise võimalus on nii eraisikutel kui ka ettevõtetel.

Järjest enam tööandjaid on huvitatud sellest, et pakkuda oma töötajatele juba harjumuspärasteks muutunud hüvede kõrval ka eraravikindlustust. See toetab töötaja tervist ning vähendab pikas perspektiivis ka töötaja haiguspäevade arvu.

Alates 2018. aastast on tööandjatel võimalus erisoodustusmaksuvabalt hüvitada töötajate tervise toetamiseks ja parandamiseks tehtavad kulutused. Paljud ettevõtted on selle võimaluse aktiivselt kasutusele võtnud ning võimaldavad oma töötajatele spordisoodustusi. Seadus võimaldab erisoodustusmaksuvabalt hüvitada muuhulgas ka ravikindlustuse kindlustusmakseid. Mitmed ettevõtted, sealhulgas ERGO, on andnud oma töötajatele võimaluse valida spordikulude või ravikindlustuse hüvitamise vahel. Nii saavad erinevate eelistustega töötajad valida just neile sobiva tööandja soodustuse.

Eestis pakuvad eraravikindlustust tööandjatele ERGO, If ja BTA ning eraisikutele ERGO.

Loe lähemalt eraravikindlustusest ERGO kodulehelt www.ergo.ee.

Copy
Tagasi üles