Jeemeni mässulised hoiatasid Saudi Araabiat ja AÜE-d rünnakute eest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni huthimässuliste toetajad meelt avaldamas.
Jeemeni huthimässuliste toetajad meelt avaldamas. Foto: Mohammed Huwais / AFP / Scanpix

Jeemeni mässuliste juht hoiatas eile, et nad võivad korraldada rünnakuid sihtmärkidele Saudi Araabias ja Araabia Ühendemiraatides, mis juhivad sõjalist koalitsiooni nende vastu.

Abdulmalik al-Huthi ütles, et mässulised on valmis jätkama võitlust koalitsiooniga juba neli aastat väldanud sõjas, mis on viinud Jeemeni näljahäda künnisele.

«Me oleme valmis ohvreid tooma. Me oleme valmis meeste, raha ja relvadega,» ütles ta intervjuus huthimässuliste telekanalile Al-Masirah.

Al-Huthi hoiatas, et mässulistel on võimekus jõuda «tähtsate ja strateegiliste sihtmärkideni» Saudi Araabias ja Araabia Ühendemiraatides, kui leiab aset lahingute hoogustumine Jeemeni võtmetähtsusega sadamalinnas Hodeidas.

«Raketid võivad jõuda ar-Riyadhi, Abu Dhabi ja Dubai tundlike sihtmärkideni,» sõnas ta.

Iraaniga seotud huthimässulised on rünnanud Saudi piirilinnu ja pealinna ar-Riyadhi ballistiliste rakettidega ning on väitnud ka droonirünnakute korraldamist Abu Dhabi ja Dubai lennujaamadele.

Saudi Araabia teatel on aga kõik mässuliste raketid alla tulistatud ning AÜE on eitanud droonirünnakuid.

Saudi Araabia ja tema liitlased ühinesid 2015. aasta märtsis Jeemeni valitsusega sõjas huthide vastu. Relvakonflikt on toonud kaasa maailma rängima humanitaarkriisi.

Konflikti mõlemad leerid süüdistavad vastaspoolt sõjakuritegudes.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) hinnangul on Jeemenis alates 2015. aasta märtsis saanud vaenutegevuses surma ligi 10 000 inimest. Inimõigusorganisatsioonide hinnangul võib aga tegelik ohvrite arv olla märksa suurem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles