Video: 20-aastane Mbappe ületas Bolti maailmarekordijooksu keskmise kiiruse

Toimetas Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kylian Mbappe.
Kylian Mbappe. Foto: Jack Chan/Chine Nouvelle / ZUMAPRESS.com

Prantsusmaa jalgpallikoondise ründetuus Kylian Mbappe näitas PSG pühapäevases liigamängus Monaco vastu taas kiiruslikke omadusi, kui sprintis kohati kiiremini kui 100 meetri maailmarekordiomanik Usain Bolt.

Prantsusmaa televisioon registreeris, et 3:1 võidumängus kõik väravad löönud Mbappe lidus avatabamuse eelse sprindi ajal 38 km/h.

2009. aastal Bolti püstitatud 100 meetri maailmarekordijooksus (9,58 sekundit) oli jamaicalase keskmine kiirus 37,58 km/h, tippkiirus aga koguni 44,72 km/h. Mõistagi on neid kahte sündmust keeruline võrrelda, aga see-eest huvipakkuv küll.

Usain Bolt 2009. aastal maailmarekordijooksus.
Usain Bolt 2009. aastal maailmarekordijooksus. Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Kui asetada Mbappe kiirus jalgpallikonteksti, siis näiteks Saksamaa koondise poolkaitsja Leroy Sane (Manchester City) püstitas eelmisel hooajal Inglismaa kõrgliiga rekordi, arendades tippkiiruseks 35,48 km/h.

Pariis Saint-Germaini jalgpalliklubi kindlustas pühapäeval viis vooru enne hooaja lõppu ajaloos kaheksandat korda Prantsusmaa kõrgliiga Ligue 1 meistritiitli. Selleks ei pidanud pealinnaklubi mängijad isegi väljakule astuma, kuna liigatabelis teist kohta hoidev Lille mängis võõrsil Toulouse'iga väravateta viiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles