Siiri Erala: Kes jagab sakutamislube? (3)

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Kas meil on siiski olemas lapsed, keda on õigus sakutada, kohad, kus jõu kasutamine on lubatud, ja olukorrad, kus samm hääletõstmisest edasi on okei, küsib Siiri Erala. 
Kas meil on siiski olemas lapsed, keda on õigus sakutada, kohad, kus jõu kasutamine on lubatud, ja olukorrad, kus samm hääletõstmisest edasi on okei, küsib Siiri Erala. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Sakutamisjuhtum Pärnu linnatänaval on saanud palju tähelepanu ja nüüdseks on eri osapooled jõudnud järeldusele, et õpetaja tegevuse tõttu kukkunud laps ei saanud haiget ja see, mis eelnes-järgnes episoodile, ei anna alust hukka mõista. Kannatanut pole, enam teiste ees ei tee ja teema lõpetatud. Kas ikka on?

Kui kaasus sellises seisus ja selliste põhjendustega lõpeb, näib, et meil on siiski olemas lapsed, keda on õigus sakutada, kohad, kus jõu kasutamine on lubatud, ja olukorrad, kus samm hääletõstmisest edasi on okei. Justkui kehtiksid laste õiguse suhtes olla kaitstud vägivalla, alandava käitumise eest erandid.

Ei ole peenikeses kirjas teksti, et kui vanem lubab, siis võib, või kui jõudu kasutatakse kinniste uste taga, ei pea sekkuma.
Siiri Erala, peatoimetaja

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles