Boris Johnsoni õde kandideerib brittide ELi jäämist taotleva partei eest

Copy
Rachel Johnson täna Bristolis toimunud partei Change UK valimiskampaania avaüritusel.
Rachel Johnson täna Bristolis toimunud partei Change UK valimiskampaania avaüritusel. Foto: Rod Minchin / PA Wire / PA Images / Scanpix

Ühendkunigriigi endise välisministri ja ühe konservatiivide tulihingelisema Brexiti pooldaja Boris Johnsoni õde, tuntud kolumnist Rachel Johnson teatas täna, et kandideerib kuu aja pärast toimuvatel valimistel Euroopa Parlamenti brittide Euroopa Liitu jäämist pooldava uue erakonna Change UK ridades.

Rachel Johnson süüdistas oma venda ja teisi viimasega koos EList lahkumise nimel kampaaniat teinud inimesi oma laste tulevikuväljavaadete röövimises.

«On võimalik, et poliitikud, kes otsustasid teha kampaaniat lahkumiseks, on toimuvat nautinud. See pole lihtsalt aus – ja vahel tuleb tõusta püsti ja võtta vastutus. Nüüd on minu kord,» lausus Rachel Johnson ajalehele The Evening Standard.

Suurbritannia endine välisminister Boris Johnson.
Suurbritannia endine välisminister Boris Johnson. Foto: Victoria Jones / PA Wire/PA Images/Scanpix

Ka Brexiti pooldajate leer on asunud värbama mõjukate konservatiivide lähikondseid. Näiteks Brexiti partei juht Nigel Farage on oma seltskonda meelitanud europarlamendi valimisteks Jacob Rees-Moggi õe Annunziata Rees-Moggi.

Brexiti partei nimekirjas kandideriva Annunziata Rees-Moggi vend Jacob Rees-Mogg on üks Konservatiivse Partei tulisemaid nn kõva Brexiti eestkõnelejaid.
Brexiti partei nimekirjas kandideriva Annunziata Rees-Moggi vend Jacob Rees-Mogg on üks Konservatiivse Partei tulisemaid nn kõva Brexiti eestkõnelejaid. Foto: Tom Maddick / SWNS / Scanpix

Brexiti-vastane erakond Change UK alustas täna Bristolis korraldatud üritusega oma valimiskampaaniat. Erakonna on moodustanud kahest Briti põhiparteist Brexitit puudutavate erimeelsuste tõttu lahkunud parlamendiliikmed.

Nimistus on lisaks Rachel Johnsonile endine Poola asepeaminister Jan Vincent Rostowski ning veteranajakirjanik Gavin Esler, kes töötas aastakümneid Briti ringhäälingus BBC. Esleri sõnul on ta tõsiselt mures Ühendkuningriigi tuleviku pärast.

Erakonna ajutine juht Heidi Allen, kes tooride ridadest veebruaris lahkus, ütles, et sai taotluse 3700 kandidaadilt, kellest paljud olid endised Tööpartei, konservatiivide, Liberaaldemokraatide ja Roheliste aktivistid.

«See on (ELis) püsida soovijate liidu kodu,» lausus Allen.

Eelseisvad valimised on võimalus taaskord näidata vajadust teise Brexiti-referendumi järgi, lisas ta.

Parasjagu on käimas võimuloleva Konservatiivse Partei ja opositsioonis oleva Tööpartei kõnelused leidmaks Brexiti küsimuses kompromiss. Arutelud on kestnud nädalaid, kuid tulemust pole ning lihavõtetelt naasvad seadusandjad üritavad konservatiivist peaministrit Theresa Mayd ametist kukutada.

Briti peaminister Theresa May.
Briti peaminister Theresa May. Foto: Steve Parsons / PA Wire / PA Images / Scanpix

May loodab jõuda Tööparteiga parlamenti läbida suutvas eelnõus kompromissile enne, kui Ühendkuningriik peab 23. mail algavatel europarlamendi valimistel osalema, kuid vaid vähesed peavad konsensuse tekkimist tõenäoliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles