Turmann ja Lill alistasid kurlingu MMil üliolulises kohtumises seni kaotuseta püsinud Šotimaa

Toimetas Silver Tabo
Copy
Marie Turmann ja Harri Lill.
Marie Turmann ja Harri Lill. Foto: Facebook/Curling Eestis

Norras Stavangeris peetava jääkeegli segapaaride MMi alagrupi eelviimases kohtumises oli Eesti kurlingupaari Marie Turmann – Harri Lill vastaseks seni vaid võite tunnistanud Šotimaa. Kohtumine lõppes eestlaste võiduga 8:6.

Eesti kurlinguvõistkond sai tänu täpsusvisete tulemusele mängu esimeses voorus viimase kivi eelise, kuid vastane röövis ühe puntki. Mängu murdehetkeks kujunes kolmas voor, kui Eesti suutis vastaselt röövida kolm punkti ning poolajaks oli Eesti edu 5:1. 

Viiendas voorus õnnestus Eestil röövida vastaselt üks punkt ja edu kasvas juba seisule 6:1. Šotimaa tuli mängu tagasi kuuendas voorus, kui võeti kolm punkti, kuid seitsmendas voorus vastas Eesti kahe punktiga. Viimasesse vooru mindi eestlaste eduseisul 8:4, mida šotlastel ei õnnestunud enam enda kasuks pöörata.

«Võit maailmameistrivõistlustel Šotimaa üle tõestab taas, et Harri ja Marie mänguklass on maailma paremate tasemel. Ootame oma esipaarilt samasugust head mängu ja võitu ka Saksamaa üle, siis on edasipääs Eesti enda kätes. Kindlasti ei tohi Saksamaad vastasena alahinnata, sest vaatamata kaotustele Norrale ja Šotimaale on nad näidanud head mängu,» kommenteeris Eesti Curlingu Liidu juhatuse liige Fred Randver.

Lõplik paremusjärjestus saab Eesti alagrupis paika homme, kui Eesti sportlased kohtuvad  D-alagrupi viimases mängus Saksamaaga ning omavahel lähevad kokku seni kaotuseta Norra ja ühe kaotusega Šotimaa. Hetkel on alagrupi liider Norra kurlingupaar, kellel on kirjas ainult võidud, Eestil ja Šotimaal on kirjas viis võitu ja üks kaotus ning nii jagatakse edetabeli teist kohta. Saksamaal on kirjas neli võitu ja kaks kaotust.

Kohamängudele pääseb alagrupist otse edasi kaks paremat ning kuue grupi peale pääseb täpsusvisete tulemuste põhjal edasi neli parimat kolmanda koha võistkonda.

Segapaariskurlingu maailmameistrivõistlused toimuvad 27. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles