Leedu peaminister eitab ajakirjanike nimetamist sitasitikateks (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister ja presidendikandidaat Saulius Skvernelis.
Leedu peaminister ja presidendikandidaat Saulius Skvernelis. Foto: PETRAS MALUKAS / AFP / Scanpix

Leedu valitsus lükkas kolmapäeval ümber ajakirjandusvabaduse organisatsiooni Piirideta Reporterid (RSF) teate, et presidendiks pürgiv Leedu peaminister Saulius Skvernelis nimetas mullu ajakirjanikke sitasitikateks.

RSF ütles seda eelmisel nädalal 180 riigi ajakirjandusvabaduse pingerida avalikustades. Leedu tõusis pingereas kuus kohta 30-ks.

"Mis puudutab Leedu peaministrile omistatavaid väiteid, siis kinnitan veel kord, need on kuulujutud, millel pole midagi ühist sellega, mida öeldi või arutati kohtumistel või (mida ütles) peaminister," seisis valitsuse asekantsleri Deividas Matulionise kirjas.

RSF-i väitel olla Skvernelis ajakirjanikke sitasitikateks nimetanud, kui mullu arutati riigiregistrite ajakirjanikele avamist.

RSF-i sõnul kasutas Skvernelis seda sõna, et "õigustada seisukohta, et ajakirjanikud ja meedia ei vääri registri andmetele vaba ligipääsu".

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles