Erakorraline jaht kohtutäituritele (15)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Justiitsministeeriumi justiitshalduspoliitika asekantsler Viljar Peep kontrollib kohtutäitureid üle Eesti ning ühe täituri suhtes on distsiplinaarmenetlust juba alustatud.
Justiitsministeeriumi justiitshalduspoliitika asekantsler Viljar Peep kontrollib kohtutäitureid üle Eesti ning ühe täituri suhtes on distsiplinaarmenetlust juba alustatud. Foto: Sander Ilvest

Justiitsministeerium hakkas erakorraliselt kontrollima kohtutäiturite tegevust üle Eesti ning algatas distsiplinaarmenetluse Põlva kohtutäituri Aive Kolsari suhtes, sest on selgunud, et täituri 30 toimikust 24 puhul oli võlgniku pangakonto arestitud täies mahus ning pärast raha arestimist laiutas kontol ümmargune null. «Õiguslikku selgitust sellele tegevusele ei ole,» ütles ministeeriumi justiitshalduspoliitika asekantsler Viljar Peep.

«Algatasime erakorralise järelevalve mitme kohtutäituri suhtes. Pärast järelevalvet otsustatakse, kas olukord väärib kohtutäiturite tähelepanu pööramist tegevuse puudustele või tuleb algatada distsiplinaarmenetlused ametikohustuste vale täitmise tõttu,» ütles Peep.

Igal aastal laekub justiitsministeeriumile ligikaudu 300 kaebust ja märgukirja kohtutäiturite töö kohta. Sageli saadetakse kaebusi selle kohta, millises ulatuses on kohtutäitur võlgniku vara arestinud. Nüüd on ministeerium otsustanud tegeleda probleemiga süsteemselt.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles