Eesti pastor teeb Aafrikas imesid, ravib pimedaid ja homoseksuaale

Elu24
Copy
Põlva pastor Georg Lillemäe (nüüd Benjamin Lillemäe) on Aafrikas tuntuks saanud.
Põlva pastor Georg Lillemäe (nüüd Benjamin Lillemäe) on Aafrikas tuntuks saanud. Foto: Lauri Kulpsoo/Postimees/Scanpix

«Pealtnägija» tutvustas saates pastor Benjamin Lillemäed, kes võib eestlaste jaoks tundmatu olla, kuid on Aafrikas prohvet ja imetegija.

Äsja 66-aastaseks saanud Põlva pastor-rabi pidas esimese jutluse juba 4-aastaselt oma mänguasjadele.

Kui Lillemäe oli noor, kuulis ta Jumala häält, mis ütles, et mees peab uue altari ja templi ehitama ning ta saadetakse misjonitööle. Lillemäe võttis ilmutust kuulda ning ehitas Põlvasse uue jumalakoja, mis toob erinevatest usulahkudest kokku parimad palad. Võib öelda, et Lillemäe levitab ilmas rõõmuusku.

Kui kirik Põlvas valmis sai, läks Lillemäe 25 aastaks misjonitööle. Tänaseks on Eesti mehest saanud prohvet Ghanas ning tema auks peetakse igal aastal tänujumalateenistust, mida vaatab 100 000 inimest.

Karismaatilise Osaduskiriku peapiiskop Georg Lillemäe 2002. aastal Põlvas.
Karismaatilise Osaduskiriku peapiiskop Georg Lillemäe 2002. aastal Põlvas. Foto: Lauri Kulpsoo/Postimees/Scanpix

Lillemäe edu sai alguse, kui kohtus rikka kohalikuga, kes usumehelt abi palus. «Ma ütlesin, et su naine, sina ja su lapsed saavad terveks, aga selle eest tee Jumalale staadion, üks suur telgialune kogudus ja tee mind peakõnelejaks,» rääkis Lillemäe «Pealtnägijale».

Kuna rikkur ei uskunud Lillemäe juttu, andis ta rabile ülesande ravida terveks pime. «Kui poole tunniga ei saa nägijaks, saadame esimese lennukiga ta Eestisse,» olevat Põlva pastorile öeldud. Väidetavalt tuli Lillemäe ülesandega toime ning seda kinnitas «Pealtnägijale» ka Ghana peapiiskop Edmund Kwatia.

«Sealsamas avas Jumal selle 85-aastase naise silmad ja see naine nägi, kes on Benjamin. See oli uskumatu ime,» rääkis Kwatia. «Pime sai nägijaks kümne minutiga,» kinnitas Lillemäe.

Benjamin Lillemäe «Pealtnägijas».
Benjamin Lillemäe «Pealtnägijas». Foto: Kuvatõmmis saatest/ERR

Imetegusid on Lillemäe korda saatnud veelgi. Väidetavalt muutis ta homoseksuaalid, keda kohtas Šveitsis parkimisplatsil, heteroteks. «Ma kutsusin need kaks meest autosse, ma haarasin nende käest ja hakkasin tantsima. Ja siis kui ma tantsisin, üks vaikne hääl ütles, et laula heebrea keeles,» selgitas Lillemäe toimunut.

Nüüd on mehed pastori sõnul õnnelikus heteroseksuaalses abielus ja talle siiani tänulikud.

Vaata tervet saadet SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles