Harri Lill edust MMil: tegime karjääri ühe parema mängu!

Ville Arike
, reporter
Copy
Harri Lill viskel.
Harri Lill viskel. Foto: Eesti Curlingu Liit

Eesti segapaariskurlingu võistkond võitis Norras peetaval MMil alagrupis esikoha ja jõudis play-off'i, tiimi meespool Harri Lill jääb seniste esitustega mõistagi rahule.

Täna asuti alagrupi otsustavas heitluses Saksamaa vastu kuue vooruga juhtima 8:0 ja lõpuks jäädi peale 8:3. Kas karjääri parim mäng? «Hmm, peab esmalt mängu üle vaatama ja analüüsima...» venitas Lill. «Aga üks paremaid kindlasti! Me ei võitnud mitte seetõttu, et Saksamaa mänginuks halvasti, vaid mängisime ise väga hästi.»

Eesti paari visete õnnestumise protsent oli kurlingu kohta väga hea 94. «Leppisime enne mängu kokku, et püüame mängida oma mängu ja kui see tuleb hästi välja, ei peagi hakkama midagi erilist välja mõtlema. Nii ka läks. Visked õnnestusid. Niipea, kui sakslaste sooritus jäi poolikuks, saime nad järgmise viskega kohe surve alla seada. Esimeste õnnestunud voorudega meie kindlus kasvas ning poole mängu peal tajusime, et vastaste enesekindlus oli üsna kadunud,» selgitas Lill edu saladusi.

Alagrupivõit tõi loomulikult rahulolu. «Eriti kui vaadata meie grupi koosseisu, mis oli üks tugevamaid. Enne turniiri algust oli küsimus, kas saame üldse alagrupist edasi. Olümpiapronks Norra haaras kolme-nelja vooru järel initsiatiivi ja kaotasime. Järgmistes mängudes Šotimaa ja Saksamaaga kasutasime aga oma võimalused ära.»

Maailma kurlinguliit sättis ajakava nõnda, et grupi eeldatavad tugevamad kohtusid neljas esimeses voorus eeldatavalt nõrgematega, enamik mänge olid ühepoolsed. Kas see andis aega MM-jääga lõplikult harjuda ja kohaneda? «Põhimõtteliselt küll, ja arvan, et kokkuvõttes see sobis meile. Samas mängisid alguses nagu trennis ja siis järsku tuli vastu olümpiapronks. Ümber lülituda oli raske," rääkis Lill.

Eesti duo saab play-off'iks eeldatavalt kolmanda-neljanda asetuse ning see tähendaks, et kaheksandikfinaalis astub vastu keegi kolmanda koha saajatest. Vastane selgub täna hilisõhtul pärast kõigi alagrupimängude lõppemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles