Ametisse astuv minister soovib maamessil masinate kapoti alla vaadata

Eili Arula
, reporter
Copy
Maamessi telestuudios vastasid täna hommikul Lauri Hermanni(vasakul) küsimustele ametisse astuv maaeluminister Mart Järvik(keskel) ja ametist lahkuv minister Tarmo Tamm.
Maamessi telestuudios vastasid täna hommikul Lauri Hermanni(vasakul) küsimustele ametisse astuv maaeluminister Mart Järvik(keskel) ja ametist lahkuv minister Tarmo Tamm. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna külastasid Tartus maamessi nii ametist lahkuv maaeluminister Tarmo Tamm kui ka ametisse astuv maaeluminister Mart Järvik. Uuele ministrile pole maamess võõras ning enda arvates on ta järjepanu osalenud eraisiku ja ettevõtjana vähemalt kümnel maamessil.

Mart Järvik, kas olete jõudnud juba messil ringi ka vaadata või andnud ainult intervjuusid?

Me tegime Aloga (AS Tartu Näitused juht Alo Pettai – EA) messiplatsile väikse tiiru peale, aga süveneda pole veel millessegi jõudnud. Tehnikahuvilisena kaugelt vaatamine ei anna suurt midagi. Ma tahan ikka mõne masina kapoti alla piiluda ja mõne tööriista andmeid teada saada.

Läheb teil omal mõnd põlluharimisriista tarvis?

Praegu aktiivselt põlluharimisega ei tegele. Talu on pigem ootel.

Kui mitmel maamessil käinud olete?

Kümme või viisteist aastat olen vast kohal käinud. Messil osalenud olen Anti teraviljakuivatitega. Aga kokkupuuteid on messi asjus olnud isegi enne maamessi sündi. Enne Aloga arutlesime, et läbi tema firma saime 80ndate aastate lõpus tolle vormistada.

Rõõm on näha, kuidas see mess on kasvanud ja arenenud.

Täna te ei ole enam ettevõtja, vaid astumas ministritoolile. Kuidas teie tänane messil käik nüüd selles uues olukorras tavapärasest maamessi külastusest erineb?

Ma püüan siit näitusel leida innovaatilisi lahendusi ja vaadata, millised on uuemad tehnoloogiad. Võib olla annab põllumeest mingite meetmetega aidata, et ta saaks omale lubada just kõige uuemat ja talle vajalikku tehnikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles