Töövari Mihkel Martin: kaubanduse IT-arendused on võimsad

Copy
Foto: Stockmann

Tartu Tamme Gümnaasiumi õpilane Mihkel Martin Kasterpalu näeb oma tulevikku IT-valdkonnas. Töövarjupäeval Stockmannis üllatus ta, kui mitmekesised ja võimsad on IT-arendused rahvusvahelises kaubandusettevõttes.

Stockmanni finants- ja IT-arenduse juht Andres Alango on õpikunäide sellest, kuidas kaubandussektoris on noortele karjääriks kõik võimalused valla – Alango ise alustas 15 aastat tagasi samas ettevõttes klienditeenindajana.

„Tänase päevani loen oma töö suurimaks eeliseks vahetut kokkupuudet kliendiga. Ma naudin seda, et saan iga päev minna müügisaali, küsida klienditeenindajatelt vahetut tagasisidet, vajadusel suhelda ka kliendiga,“ ütleb ta.

IT arendamine tähendab kaubanduses, et erinevad IT-lahendused peavad toetama kõiki protsesse klienditeeninduses, turunduses, raamatupidamises ja mujal. Ja loomulikult peab see kõik olema omavahel ühildatud.

„Töö on mitmekesine ja seda üheks pildiks kokku panna on väljakutse. Samuti on kaubandus tänapäeval kõige kiiremini arenev valdkond ja seda just tehnoloogilisest vaatenurgast –makselahendused, püsikliendiprogrammid, mobiililahendused, klienditeenindajate digitaalsed töövahendid, nutikabiinid,“ loetleb Alango. „Seejuures on minu töö oluline osa vaadata mitu aastat ette. Kogu aeg on väga põnev.“

Vaata videost, mida Mihkel Martin töövarjupäeval Stockmannis nägi ja koges.

Loe ka kaubandustöötajate lugusid ja uuri, milliseid töövõimalusi kaubandus noortele pakub: kaupmeesteliit.ee/tulekaubandusse

Copy
Tagasi üles