Tenerife mõrvar meelitas ohvrid koopasse neile lihavõttekingitusi lubades (2)

Copy
Saksa mees meelitas pereliikmed koopasse öeldes, et on sinna peitnud lihavõttekingitused.
Saksa mees meelitas pereliikmed koopasse öeldes, et on sinna peitnud lihavõttekingitused. Foto: Andres Gutierrez / AP / Scanpix

Saksa mees, kes tappis sel nädalal Tenerifel oma endise naise ja oma 10-aastase lapse, meelitas ohvrid mõrvapaigaks saanud koopasse öeldes, et peitis sinna lihavõttepühade kingitused.

Ainsa ellujäänud pereliikme, 7-aastase Jonase antud tunnistuste põhjal selgus, et 43-aastane sakslane Thomas oli lubanud talle Saksamaalt külla sõitnud pereliikmed väljasõidule viia. Selle tarbeks oli renditud auto, pere oli valmistanud võileivad ja need matkateele kaasa pakkinud. 

«Kõik paistis väga kena, aga tegelikult isa trikitas nendega,» ütles poisiga suhelnud ja tema sõnu tõlkinud 59-aastane hollandlanna Annelies. «Mees ütles, et on lähedalasuvasse koopasse peitnud lihavõttepühade kingitused.»

Paraku oli tegemist valega ja kingitusi nad ei saanud. Selle asemel ründas 43-aastane Thomas Handrick oma endist naist ja tappis ta. 

Vere nägemisest ehmunud Jonas suutis isa vägivalla ees põgeneda, tema 10-aastasel vennal see kahjuks ei õnnestunud ja ta leiti kolmapäeval koos emaga koopast surnuna.

Surnukehad leiti tänu sündmukohalt põgenenud Jonase tunnistustele, kes suutis politseile kirjeldada piirkonda, kus ta perega viibinud oli.

Koopast põgenenud Jonas eksles mitu tundi hõredalt asustatud piirkonnas. Pärast seda, kui temast juhuslikult möödunud matkajad ta politseisse toimetasid, sai tema tugiisikuks hollandlanna Annelies.

«Järkjärgult hakkas ta mulle rääkima, mis temaga juhtunud oli,» ütles Annelies täna meediale ja rõhutas, et Jonas on tegelikult 7-aastane, kuigi varem oli väidetud, et ta on aasta noorem. 

Pärast politseile tunnistuste andmist palus Annelies luba poiss enda hoole alla võtta, et ta saaks kellegagi emakeeles rääkida. Üheks ööks jäigi ta naise juurde, kolmapäeval toimetati ta aga kohalikku laste hoolekandekeskusesse, kus ta nüüd ootab enda Saksamaalt saabuvaid sugulasi.

Ta nägi küll ema ründamist, aga talle pole ema ja venna lõplikust saatusest midagi räägitud. 

Annelies käis poissi eile keskuses külastamas ja Jonas näitas talle kahte kommi, mis talle antud oli ning ütles. «Ühe kommi söön ära, aga teise hoian oma vennale.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles