Ansip: elate omas maailmas ja ei näe, mis tegelikus elus toimub

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip riigikogu ees.
Andrus Ansip riigikogu ees. Foto: Peeter Langovits.

Peaminister Andrus Ansip süüdistas täna riigikogu kõnepuldis Heimar Lenki valetamises ja väitis, et opositsioon elab omas maailmas, mistõttu ei saada aru, mis tegelikus elus toimub.

Keskerakondlane Heimar Lenk soovis peaministrilt teada, miks on Eestis Euroopa kõrgeim ja kiireim hinnatõus, väikseimad palgad, viletsaimad pensionid ja miks on laste süvavaesus Ansipi ajal kaks korda suurenenud.

Vastukõnes tõstis Ansip esile, et Eestil on võrreldes kunagiste saatusekaaslastega läinud hästi, sest siin on olnud 20 aastat järjest vastutustundlikud valitsused ja rahvas on olnud töökas.

«Mis oleks juhtunud siis, kui see minemine oleks olnud Keskerakonna suunata? Ma arvan, et eks me siis seal Kreekas oma asjadega oleks,» nentis Ansip.

Peaminister rõhutas seejärel aga, et riigikogu liige ei tohiks kindlasti valetada.

«Kui te jätate midagi ütlemata, mida te ei taha avalikkusega jagada, siis see on teie asi, aga valetada ei tohi,» sõnas Ansip. «Pensionid – no ei ole Eestis Euroopa Liidu kõige pisemad. Laste süvavaesus pole viimastel aastatel kaks korda suurenenud. See on vale! Uuringud kinnitavad, et jah, kriisis on süvavaesus suurenenud, aga see ei ole mitte kaks korda.»

Teisi Lenki tõstatatud teemasid - hinnatõusu ja palku - Ansip oma vastuses ei maininud, kuid ühe torke tegi ta veel.

«Kui te ei taha kuulda, siis te ka ei kuule. Kui te elate omas maailmas ja selles maailmas värvite kogu ümbruse mustaks, siis te ei kuule ega näe seda, mis tegelikus elus toimub. Mul on sellest kahju,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles