President Kaljulaid kinkis Narvale uued tänavasildid

Teet Korsten
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid kinkis ERRi Narva korrespondendile Jüri Nikolajevile kaks tänavasilti. Jälgime huviga, mis neist edasi saab. PRESIDENDI KANTSELEI
President Kersti Kaljulaid kinkis ERRi Narva korrespondendile Jüri Nikolajevile kaks tänavasilti. Jälgime huviga, mis neist edasi saab. PRESIDENDI KANTSELEI Foto: Põhjarannik

President Kersti Kaljulaid andis ERRi Narva korrespondendile Jüri Nikolajevile üle kaks tänavasilti, kus seisab "Kivilinna" ja "Soldina", ning lisas, et seda, kas need ka volikogule edastatakse, otsustab toimetus ise.  

Reedel pärastlõunal pani president Kersti Kaljulaid oma Facebooki lehele foto ja kommentaari: "Andsin stuudios ERRile üle ka sümboolse kingituse − kaks tänavasilti, mille üle on juba rohkem kui 15 aastat kembeldud, kuid pole suudetud ikka veel ära muuta. Eks otsuse peab tegema volikogu, aga kui nad endas selle sisemise kindluse lõpuks leiavad, on sildid juba ootamas. Seda, kas toimetus need kingitused ka volikogule üle annab, saavad nad ise otsustada."

Põhjarannik otsustas võtta kommentaari sellele avaldusele Narva volikogu esimehelt Irina Janovitšilt, kes asus sinna ametipostile juba kolm kuud tagasi, kui eelmine esimees Aleksandr Jefimov pidi kelmuses lõplikult süüdi jäämise tagajärjel ametist lahkuma.

"Mina ei vaadanud seda presidendi postitust ega tea, millest te räägite. Kui te ütlete, et president andis Jüri Nikolajevi kätte uued tänavasildid, mulle midagi ei andnudki − linnavalitsust ka ei olnud. Alguses peab linnavalitsuse istungil seda otsustama. Mina ei tea sellest midagi. Mul pole selle kohta ei projekti ega määrust. Mis probleem? Linnavalitsus praegu töötab ses küsimuses, nad valmistavad ette projekti, mis tuleb volikokku. Aga millal see tuleb, ei saa ma teile öelda. Seda otsustab linnavalitsus, linnapea isiklikult," ütles Janovitš.

Linnapea toru ei võtnud, sestap tema kommentaari volikogu esimehe sõnadele seni pole.

Põhjarannik kirjutas 27. novembril artiklis "Enamlaste nimesid kandvad Narva tänavad võidakse ümber nimetada veel tänavu", et Narva linnavalitsus koostas volikogule järjekordse otsuse eelnõu kommunistidest punamõrtsukate − Albert-August Tiimanni ja Ants Daumani nime kandvate tänavate ümbernimetamiseks.

Kahe sobimatu tänavanime probleemi on regulaarselt arutatud 2002. aastast peale. 2018. aastal on nende tänavate ümbernimetamise küsimus olnud Narva linnavalitsuse ja volikogu päevakorras juba kahel korral, ent erisugustel põhjustel siiamaani lahendamata jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles