Putukamürki sisaldav Coca-Cola jook surmas Hiinas lapse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pulpy Milky pudelid olid eelmisel nädalal jätkuvalt Changchuni supermarketi riiulil.
Pulpy Milky pudelid olid eelmisel nädalal jätkuvalt Changchuni supermarketi riiulil. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal pärast Coca-Cola kompanii toote joomist surnud laps mürgitati, vahendab BBC Jilini provintsi ametnike sõnu.

11-aastane laps suri ja veel kolm last haigestusid Changchuni provintsis pärast Pulpy Milky joomist.

Analüüsid näitas, et jook sisaldas putukamürki. Pärast intsidendi ilmsikstulekut korjati toode massiliselt müügilt ära, kuid politsei ja ametnike sõnul olid pudelid saboteeritud ja laiemat probleemi see endast ei kujutanud.

Coca-Cola kompanii on korduvalt rõhutanud, et mürgitusel pole mingit seost kvaliteedikontrolliga. Ka näitasid laiemad testid, et saaste puudus.

«Politsei tehnilised testid ja uurimine on esialgu kinnitanud, et see Changchunis toimunud intsident on kriminaaljuhtum. See kinnitab, et juhtum ei seostu kuidagi meie toote kvaliteediga,» vahendab uudisteagentuur Reuters Coca-Cola avaldust.

Jilini provintsi võimud kinnitasid mürgitamist, kuid ei lisanud, kes võis seda teha.

Keegi lisas jooki tahtlikult mürgist ainet ja ohustas avalikku julgeolekut, seisis politsei avalduses.

11-aastane poiss suri eelmisel nädalal pärast seda, kui ta oli joonud maasikamaitselist Pulpy Milky jogurtijooki. Poisi ema haigestus tõsiselt pärast sama joogi joomist ja viibib praeguseni haiglaravil.

Lisaks haigestus üks ema koos tütrega, kui oli joonud paar päeva varem Jilinis sama jooki. Praeguseks on nende tervis taastumas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles