Vene siseväed: sõdurid Moskvas aitavad tagada ühiskondlikku korda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli-meelsed noored täna Moskvas Manežnaja väljakul, et toetada ametivõime ja anda omapoolne vastus opositsiooni hiljutistele meeleavaldustele.
Kremli-meelsed noored täna Moskvas Manežnaja väljakul, et toetada ametivõime ja anda omapoolne vastus opositsiooni hiljutistele meeleavaldustele. Foto: SCANPIX

Politseinike ja sisevägede sõdurite kohta Moskvas ja selle ümbruses kehtib jätkuvalt tugevdatud teenistusrežiim, nagu oli see juba riigiduuma valimiste ajal.

Vene blogides kirjutatakse täna Moskva tänavatel liikuvast eritehnikast ja sõduritega täidetud militaarautodest.

Sisevägede ametliku teate järgi viibivad pealinnas Dzeržinski-nimelise diviisi sõdurid ja neid on vaja ühiskondliku korra tagamiseks. Kommunikatsiooniülema polkovik Vassili Pantšenkovi sõnul tellis üksuse siseministeeriumi Moskva osakond ja seda kooskõlas Venemaal kehtiva seadusandlusega.

Ametliku seisukoha järgi on sõjaväelaste pealinnas viibimise põhjuseks kodanike turvalisuse tagamine.

Praeguste oletuste järgi kehtib tugevdatud režiim kuni 4. detsembril aset leidnud riigiduuma valimiste lõpptulemuse selgumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles