Iraani droon tegi üle USA lennukikandja luurelennu

Copy
Lennukikandja USS Dwight D. Eisenhower (taga) koos teda saatvate USS Miliuse ja USS Vicksburgiga.
Lennukikandja USS Dwight D. Eisenhower (taga) koos teda saatvate USS Miliuse ja USS Vicksburgiga. Foto: SCANPIX

Iraani mõjuvõimsal revolutsioonikaardil õnnestus teha üle USA lennukikandja edukas luurelend, edastas islamivabariigi poolautonoomne uudisteagentuur Tasnim laupäeval.

Uudisteagentuur näitas enda teatel revolutsioonikaardi drooni videot, milles see lendab üle Pärsia lahes seilava Ühendriikide lennukikandja Dwight Eisenhoweri ja veel ühe sõjalaeva.

Videolt on näha lennukikandja tekile pargitud hävitajaid.

USA kandis Iraani eliitväeosa revolutsioonikaardi varem aprillis terrorirühmituste nimekirja.

Iraani parlament kiitis teisipäeval suure häälteenamusega heaks eelnõu, mis nimetab kogu USA sõjaväe terroristlikuks. Istungil osalenud 215 parlamendiliikmest hääletas eelnõu poolt 173 ja vastu neli. Ülejäänud jäid erapooletuks.

Eelnõu kinnitab Iraani varasemat määratlust, et USA keskväejuhatus (CENTCOM) ja kõik selle alluvuses olevad väed on terroristlikud. Igasugust sõjalist ja mittesõjalist, sealhulgas logistilist abi neile käsitletakse Iraani revolutsioonikaarti kahjustavana ja seega terroriaktina, vahendas uudisteagentuur ISNA.

Parlament tegi ka Iraani luureagentuurile ülesandeks koostada kolme kuu jooksul nimekiri kõigist CENTCOM-i komandöridest, et Iraan saaks nende üle tagaselja terroristidena kohut mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles