TV3: Rahumägi oletusel võis skandaali meediasse jõudmise tingida keskkriminaalpolitsei taastamine

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonna Ühendus Vabariigi Eest - Res Publica IV üldkogu Rakvere Spordihallis septembris 2004. Pildil toonane peaminister Juhan Parts ja Urmas Reinsalu. Vasakul tänaseks Reformierakonnas maandunud Jaanus Rahumägi.
Erakonna Ühendus Vabariigi Eest - Res Publica IV üldkogu Rakvere Spordihallis septembris 2004. Pildil toonane peaminister Juhan Parts ja Urmas Reinsalu. Vasakul tänaseks Reformierakonnas maandunud Jaanus Rahumägi. Foto: Toomas Huik

Riigikogu eelmise koosseisu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimees Jaanus Rahumägi kinnitas, et Indrek Raudse ja Nikolai Stelmachi elamislubadeäri oli kapole teada juba enne viimaseid valimisi ning selle meediasse paiskumine just nüüd võib näiteks olla tingitud siseminister Ken-Marti Vaheri soovist taastada keskkriminaalpolitsei.

Rahumägi viskas täna õhku oletuse, miks juhtum just nüüd meediasse lekkis, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

«Ega siis keskkriminaalpolitsei loomine Vaheri pool ei ole väga mitmes ringkonnas soovitav sellepärast, et sellega tekib ju täiesti selgelt konkurent kaitsepolitseile,» sõnas Rahumägi.

«See on puhas spekulatsioon, aga fakt on see, et seal on sellist üsnagi tugevat survet Partsule ja Vaherile,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles