Kalle Laanet: motiveerigem firmasid vabatahtlikke päästjaid töölt ära lubama

Alo Raun
, Vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Kalle Laanet.
Riigikogu liige Kalle Laanet. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Riigikogu liikme Kalle Laaneti hinnangul on vabatahtlike päästjate kaasamine veel lapsekingades ja tööandjad vajaksid lisaväärtust vabatahtlike päästetöödele saatmiseks.

Vabatahtlikel päästjatel võib tekkida takistus, et tööandjad ei mõista, miks nad peaksid hea töömehe lubama kusagile tulekahjule, kirjutab Meie Maa.

«Ühtpidi nad saavad aru, et üks kord on seda võimalik teha, teist korda on ka võimalik, aga kui see on juba tavapärane ja neid juhtumeid palju, siis tekib tööandjal küsimus. Ta kaotab oma võimeka tööjõu tol hetkel,» selgitas Laanet esmaspäeval riigikogus.

Kui selles valdkonnas areng toimubki, siis tuleks tema arvates tööandjatele välja mõelda motivatsioonipakett, mis sätestaks, miks peaks töötajail võimaldama kusagile ühiskondlikku rolli täitma minna, mis siis, et see võib puudutada inimeste elu või vara päästmist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles