Keegi ei taha Saaremaa perearste asendada

Alo Raun
, Vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeeriumis on käimas pilootprojekt perearstidele ja -õdedele puhkuse ajaks asendajate leidmiseks, kuid novembri lõpus selgus, et otseselt Saare maakonnas ükski arst ja õde asendajaks tulemise soovi avaldanud ei ole.

Perearstide ja -õdede puhkusele minek on problemaatiline olnud eelkõige seal, kus perearst peab oma nimistut üksinda, kirjutab Saarte Hääl.

Töölepingu seadus näeb ette, et iga töötaja peab vähemalt ühe puhkuse osa saama välja võtta kahe nädala pikkusena, kuid tegelikkuses ei ole see paljudel perearstidel ja -õdedel seni võimalik olnud.

Sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna nõunik Pille Saar ütles, et 55 avalduse esitanud arstist ja õest vastas esitatud tingimustele 21 õde ja 15 arsti. Otseselt Saare maakonnas keegi asendust pakkuda ei soovinud, kuid paari arsti jaoks ei olnud tööpiirkond määrava tähtsusega.

«Räägime arstidega läbi ja loodetavasti üks neist soostub Saaremaal ühe kuu jooksul perearsti asendama,» avaldas Pille Saar lootust. Saare maakonna pereõdedele praegu asendaja saamise lootust pole.

Enamik asendajatest soovib töötada Tallinnas, Tartus või Ida-Virumaal.

Kuressaare perearstikeskuse perearst Eha Tali ütles, et perearstikeskus, kus on mitu perearsti koos, leiab tavaliselt arstile puhkuse ajaks asendaja – kas asendab üks arst teist või tuleb appi mõni ülikooli arstiteaduskonna tudeng.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles