Microsoft tutvustas Windows 8 veebipoodi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows app store'i tutvustamine San Franciscos.
Windows app store'i tutvustamine San Franciscos. Foto: SCANPIX.

Microsoft pakkus võimalust heita esimest korda pilk oma tulevasele veebipoele Windows Store, kus hakatakse pakkuma rakendusi ettevõtte uuele tarkvaraplatvormile Windows 8.

Tarkvaratootja teatas San Franciscos toimunud üritusel, et uus Windows 8 rakenduste veebipoe ehk app store’i testversioon avatakse tuleva aasta veebruaris, üheaegselt Windows 8 beetaversiooni väljastamisega.

Microsofti kinnitusel antakse app store’i loomisega rakenduste tootjatele võimalus oma rakenduste pealt teenida vastavalt sellele, kui suur on nende rakenduste läbimüük.

Apple’iga sarnaselt hakkab ka Microsoft müüdavatelt rakendustelt kasseerima 30-protsendilist tasu. Kui rakenduse müügitulu ületab 25 000 dollari piiri, langetab ettevõte oma osa 20 protsendile.

Algselt saab Windows Store’i kasutada ainult kutsetega ning seal saadaolevad rakendused on tasuta allalaaditavad. Täielikult käivitub app store pärast Windows 8 ametliku versiooni müügilejõudmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles