Ametikooli kamapallid said innovaatiliseima piimatoidu tiitli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval Imaveres korraldatud üleriigilisel piimapäeval osalenud ametikooli kokaõpilaste ja -õpetajate tehtud kamapallid tunnistati kõige innovaatilisemaks piimatoiduks.

“Seda toitu oleme tegelikult varem mitmel korral teinud, näiteks Hollandi kuningannale,” sõnas Eesti piimandusmuuseumis toimunud piimapäeval osalenud kokaõpetaja Halliki Väli.



Piimapäeval osales viis Eesti kokandust õpetavat kutsekooli erinevate töötubadega. Kuressaare ametikooli töötoa teemaks olid piimatoodetest valmistatud suupisted.



Lisaks hapukoore baasil valmistatud kamapallidele pakuti lavaširulle lumekreveti-toorjuustuga, juustupalle ning erinevalt maitsestatud jogurtikastmeid.



Väli sõnul võeti ametikooli kahest õpetajast ja kuuest õpilasest koosnev esindus Imaveres hästi vastu. “Inimesed imestasid, et me nii kaugelt kohale tulime,” märkis ta.



Õpetaja sõnul jäid õpilased üritusega rahule. “Lisaks töötubades osalemisele said nad ka ringi vaadata, mitmesuguseid tooteid proovida ja piimandusmuuseumiga tutvuda,” lausus Väli.



Halliki Väli sõnul oli tegu laadataolise üritusega, kus paljud väike- ja mahetootjad oma toodangut müüsid ja proovimiseks pakkusid. Kuulata sai loenguid ja kaasa elada taidlejate esinemistele. Lisaks piimandusmuuseumile osalesid piimapäeva korraldamisel ka Eesti Piimaliit ja põllumajandusministeerium.



Kokaõpetaja sõnul on piimandusmuuseumil kavas anda töötubade retseptidest välja spetsiaalne trükis.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles