Üliõpilasmaja tähistab 20. sünnipäeva

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Tartu üliőpilasmaja tegevjuht Kulno Kungla seisab Ilmar Kruusamäe maali taustal. 1986. aastal valminud maal kaunistab üliõpilasmaja auditooriumi.
Tartu üliőpilasmaja tegevjuht Kulno Kungla seisab Ilmar Kruusamäe maali taustal. 1986. aastal valminud maal kaunistab üliõpilasmaja auditooriumi. Foto: Sille Annuk

Täna õhtul kell 20 kutsub Tartu üliõpilasmaja (tuntud ka kui Sõbramaja) kõiki Kalevi tänavale sünnipäevakontserdile, et tähistada koos Ingeri, Lepatriinu, Miljardite, Lexsoul Dancemachine’i ja kõigi pidulistega oma 20. tegutsemisaastat.

MTÜ Tartu Üliõpilasmaja loodi tegelikult küll 31. märtsil 1999, kui praegune maaülikool ja Tartu ülikool selle asutasid, aga kuna kevadel on ka tudengipäevad, leidsid korraldajad, et igati hea on kaks üritust ühendada.

Praegu tegutseb üliõpilasmajas 12 kultuurikollektiivi. Tartu üliõpilasmaja tegevjuhi Kulno Kungla sõnul lööb üliõpilasmaja tegevuses kaasa ligi 700 harrastajat, kellest suurem osa on tudengid ja ülikoolide töötajad. «Aina rohkem tuleb kultuurihuvidega välistudengeid, kes on Tartusse tulnud semestriks või kaheks,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles