ERR: päästeameti analüüs näeb ette 9-12 komando sulgemist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Päästeametis on valminud analüüs, mille järgi suletakse järgmisel aastal 9-12 päästekomandot, lõplik nimekiri suletavatest komandodest avalikustatakse alles järgmise aasta algul pärast omavalitsuste ja komandodega peetud läbirääkimisi.

Päästeamet sooviks näiteks Ida-Harjumaal säilitada Loksa komando, kuid Loksa linnavalitsus pole enam nõus komandohoonet päästjatele tasuta rentima ja kui päästeamet ja Loksa linn kokkuleppele ei jõua, kavatseb linnavalitsus hoone maha müüa, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Loksa päästekomandol on Ida-Harjumaal täita oluline roll, sest kunagi Loksa laevaremonditehase tarbeks ehitatud komandol on elu- ja merepäästevõimekus, kiviviske kaugusele jääb Kuusalu sõjaväepolügoon.

Eelarveraskustes vaevlev Loksa linn aga ei ole nõus enam paarkümmend aastat väldanud tasuta rendilepingut pikendama ja linnapea Värner Lootsmanni sõnul pakub linn päästeametile uut rendilepingut.

Praegu on suletavate komandode nimekirjas Loksa naaberkomando Võsul, aga ka Emmaste, Leisi, Kanepi, Palamuse, Puhja, Puka, Saku ja Võnnu komandod ning kaalumisel on Koeru, Värska ja Narva-Jõesuu komandode kinnipanemine.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles