Ametikoolis saab õppida paadiremonti ja rahvarõivaste õmblemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates augustist saavad täiskasvanud osaleda Kuressaare ametikoolis 13-l tasuta täienduskoolituse kursusel, uute kursuste hulgas on ka plastikpaadi remont ja hooldus ning rahvarõivaste valmistamine.

“Varem pole me õpetanud ka arvutijoonestamist AutoCAD-i ja SolidWorks’i tarkvara baasil,” ütles ametikooli koolitusjuht Ade Sepp, lisades, et tulekul on ka mitu põnevat kokanduskursust.


Nagu ka varem, toimub õppetöö koolitusjuhi sõnul õhtuti ja nädalavahetustel. Kursuste nimekiri ja ülevaade sisust on ametikooli veebilehel üleval ja registreerida saab juba praegu. Kui kursuste alguskuupäev selgub, võtab ametikool inimestega ise ühendust.



Kursusi rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi programmi “Täiskasvanute tööalane koolitus ja arendustegevused” raames. Ametikoolile on 13 kursuse läbi viimiseks eraldatud 550 000 krooni. Kokku saab oma erialaoskusi täiendada 156 inimest.


Tulenevalt kursusi rahastava ESF reeglitest ei saa kursustest osa võtta ametlikult töötuna arvel olevad inimesed. Riik eraldab ametikoolidele tellimuse täiskasvanute tööalaseks täienduskoolituseks kaks korda aastas.



Uued kursused ametikoolis: AutoCad-i baaskursus (12 õpilast, 60 tundi), SolidWorks’i baaskursus (12 õpilast, 60 tundi), dekoratiivkrohvimise kursus (12 õpilast, 40 tundi), IPC sertifikaat elektroonikafirma töötajale (10 õpilast, 56 tundi), FIE raamatupidamine (12 õpilast, 40 tundi), Eesti rahvustoidud (12 õpilast, 40 tundi), Toidu- ja veinisillad (16 õpilast, 40 tundi), plastikpaadi remont ja hooldus (8 õpilast, 80 tundi), maaturismiettevõtlus (10 õpilast, 40 tundi), rahvarõivaste valmistamine (8 õpilast, 80 tundi), veoautojuhtide kiirendatud ametikoolitus (12 õpilast, 72 tundi), veoautojuhtide täienduskoolitus (20 õpilast, 37 tundi), inglise keel ehitusvaldkonna töötajatele (12 õpilast, 40 tundi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles