Ametikool tähistab konverentsiga kümmet aastat eriõpet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistatakse konverentsiga kümne aasta möödumist erivajadustega inimeste ametialase koolituse algusest Kuressaare ametikoolis. “Eriõpe sai alguse koostööst toonase Astangu toimetulekukeskusega, kes asus Eesti kutsekoolide õpetajaid kerge vaimupuudega inimeste õpetamiseks koolitama,” sõnas eriõppe juhtõpetaja Kai Rannastu.

“Tänaseks on meil 33 vilistlast, kellest 19 töötab. See on päris hea number. Teised on lapsega kodus, üks õpib edasi ning mitu töötavad ka sotsiaalteenuse kaudu.” Hetkel õpib ametikoolis eriõppe õppekavadel 21 noort. “Oleme proovinud otsida eriala, mis annaks õppijale kõige suuremad eeldused tööturule minekuks,” rääkis Rannastu. “Praegu õpetame kinnisvarahoolduse eriala, mis annab õppijale laiapõhjalised oskused ning toetab nende iseseisvat toimetulekut.”



“Konverentsil räägime sellest, mida me teeme ning mis saab õppijast, kes meie kooli lõpetab,” lisas Rannastu. “Minu roosa unistus on see, et kunagi areneks eri asutuste ja inimeste ning ettevõtete koostöös välja süsteem, mis aitaks erivajadusega inimestel paremini tööle suunduda.” Konverentsil osalemisest on teatanud ligi 30 sotsiaalasutuste, omavalitsuste, koolide ning töötukassa esindajat. Konverentsil esitletakse ka videoklippe ühest vilistlasest ning tööandjast, kes eriõppe lõpetanule on mitme aasta jooksul tööd andnud. Aastapäeva tähistamise lõpetab eriõppe vilistlaste, praeguste õppijate ning õpetajate ühine koosviibimine ametikooli restoranis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles