Küprosel leiti sarimõrvari neljas ohver

Copy
Politseinikud leidsid kohvri inimjäänustega.
Politseinikud leidsid kohvri inimjäänustega. Foto: Petros Karadjias / AP

Küprosel leiti pühapäeval saarel tegutseva sarimõrvari neljas ohver, teatas politsei.

Politsei info kohaselt leiti inimjäänused järvest hüljatud kaevanduse lähedal, mis asub pealinnast Nikosiast läänes.

Laip oli topitud kohvrisse ja kasutatud selle põhjalaskmiseks tsementi. Varem sel nädalal leiti pealinna lähedalt Orountas veel üks laip.

Riigi politseiülem teatas möödunud esmaspäeval, et riik on pärast kahe naise surnukeha leidmist silmitsi oma esimese sarimõrvaga.

«Politsei ja ühiskond on silmitsi Küprosel pretsedenditu kuritööliigiga,» ütles politseiülem Zacharias Chrysostomou ajakirjanikele.

Küprosel leiti hüljatud kaevandusest kahe filipiinlasest naise surnukehad. Politsei tuukrid otsivad Nikosia lähistel jõest veel ühe kadunud kuueaastase tüdruku surnukeha.

Kohalik meedia nimetas seda Küprose «esimeseks sarimõrvaks» ja kahtlusalusena on kinnipeetud 35-aastane sõjaväeohvitser.

Esimene naine, 38-aastane Mary Rose Tiburcio Filipiinidelt, leiti 14. aprillil. Naise ja tema lapse, keda järvest otsitakse, kadumisest teavitati politseid 2018. aasta mais.

Teine naine leiti Nikosia lähistel Mitsero kaevandust läbi otsides.

Uurijate sõnul on kahtlusalune end tema mõrvas süüdi tunnistanud ja öelnud, et see oli 28-aastane naine, kes oli samuti pärit Filipiinidelt.

Küprose ametivõimudele on ette heidetud, et pärast naise ja tütre kadumist ei võtnud nad piisavaid meetmeid nende leidmiseks.

Peamine opositsioonipartei AKEL tegi üleskutse, et politseiülem ja justiitsminister sellega seose tagasi astuks.

«Näidati välja enneolematut ükskõiksust, lihtsalt seetõttu, et need inimesed polnud Küproselt pärit vaid tulid välismaalt,» lausus AKEL-i liider Andros Kyprianou.

Mõrvad tulid päevavalgele, kui kaevandusest pilte teinud Saksa turist leidis esimese surnukeha.

Väidetavalt kohtus kahtlusalune filipiinlannadega läbi kohtingurakenduse Badoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles