Neti.ee otsingu TOP 5-s kaks saarlast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Saarte Hääl

Otsinguportaali Neti.ee kahe kuu otsingu populaarsemad nimed on presidendiproua Evelin Ilves, lauljatar Getter Jaani ja Saaremaa laulja Laur Teär (pildil).

Neti.ee TOP 5-s on teinegi saarlane, rallisõitja Ott Tänak, kes jääb alla tennisist Kaia Kanepile. Neti.ee portaali asutaja ja arhitekt Kain Kalju ütles Saarte Häälele, et märksõnade TOP-i nad avaldanud ei ole ega ole ka selle baasil põhjapanevaid analüüse tehtud.



“Nimetatud “pingerea” avaldasime “Ringvaate” saate tegijate soovil vürtsi lisamiseks,” sõnas ta. Tema sõnul näitab tuntud inimeste nimede “pingerida” otsingumootorites lühikese perioodi väljavõttena (antud juhul viimased kaks kuud) tegelikult seda, kuidas nimetatud isikuid meedias kajastatud on. “Kaia Kanepi ja Ott Tänak on tõenäoliselt tänu oma sportlikele saavutustele hiljuti laiemat meediakajastust saanud ning seda otsingumootorite kasutajad ongi otsinud,” lausus Kain Kalju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles