Ametikooli automehaanikud õpivad augulise auto varal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Saarte Hääl

Esmaspäevast alates on Kuressaare ametikooli autotehnikutel võimalus kasutada kooli Upa õppekompleksis õppematerjalina spetsiaalset autot. 2009. aastal valminud autol on peal võimas 3,6-liitrine 220 kW mootor.

Masin on igati liikumisvõimeline, kuid selle eripära on, et autokeres on palju auke. Vajalikud on need selleks, et auto mehhanismidele lihtsamalt ligi pääseda ja näha oma silmaga, kuidas miski töötab.



Auto “vigadepulti” tutvustab Margus Kivi (fotol). Selle abil on võimalik erinevates süsteemides viga sisse lülitada. Kui õpilane on vea üles leidnud, saab selle taas välja lülitada. Muidugi on vigade otsimine selle masina puhul pisut kergem. Elektriliste ühenduste kontrollimiseks on olemas aga eraldi pult, mis ühendatakse auto ajuga.



Auguline auto on Saaremaal üks kuu ning kui vajadus peaks tekkima, pole välistatud, et masin tuuakse Upale taas tagasi. Õppeauto on soetatud projekti alusel mitme kooli peale. Hind jääb sellel Eestis ainulaadsel eksemplaril 100 000 euro kanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles