Kuidas õlut õigesti serveerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Saarte Hääl

Seda teadust või kunsti sai põhjalikult õppida Kuressaares Baltimaade parima sommeljee ja Eesti esimese nn õllesommeljee Kristjan Peäske läbiviidud koolitusel.

“Me ei tegele õlle propageerimisega,” rõhutab Peäske. “Me tahame, et need inimesed, kes meile õlut serveerivad, teaksid, mida selleks teha, et õlu maitseks hästi. Ja et seeläbi samm-sammult paraneks Eesti pubides ja restoranides ka õllekultuur.”



Saaremaal toimus õllekoolitus esmakordselt. Arensburgi hotelli restoranis, Kuressaare Pritsumajas ja Vaekoja pubis läbis kolmetunnise koolituse üle kolmekümne pubide ja restoranide töötaja.



Koolitus lõppes testiga, mille edukalt sooritanud said ka vastava sertifikaadi, mis joogikoha seinale riputada. Et kliendil oleks kohe selge – siin võib vabalt õlle lauda tellida, sest siin osatakse õlut õigesti serveerida. Just täpselt nii, et see tõesti hästi maitseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles